perjantai 8. joulukuuta 2023

Black Bowmore 1964 - First Edition, bottled 1993

Vuosikausien suuri haave toteutui, kun sain maisteluun yhden kaikkien aikojen legendaarisimmista Bowmoren tislaamopullotteista.

Black Bowmore 1964, 50%. First Edition, bottled 1993 (29 yo). Sherry Butts. 2000 bottles.



Tuoksu tarjoaa päällimmäisenä täyteläistä sherryä ja runsaasti mustaherukkaa. Hiljalleen esiin nousee myös kahvia, paahteista tammea ja rotevaa maltaisuutta. Turvesavuisuus on mukana kevyenä ja seesteisen kauniina. Lihaisaa palvikinkkua, kypsää appelsiinia ja nokkosten raikkautta. Sherryn takana loistaa upea trooppinen hedelmäisyys. Hieno tasapaino. Tislaamon 1960-luvulle tyypillinen herukkaisuus on aivan huikean intensiivisenä läsnä.

Maku on täyteläinen, voimakaspiirteinen ja tuoksun tavoin runsaan mustaherukkainen. Luumua, vahvaa kahvia, lakritsia ja raikasta trooppista hedelmää. Kevyt makeahko turvesavuisuus pyörii ympärillä. Makujen harmonia on upealla tasolla ja uusia vivahteita nousee esiin kaiken aikaa. Suutuntuma on täyteläinen ja öljyinen.

Jälkimaku kuivuu sopivasti ja kahvin aromit voimistuvat. Pehmeä sherry, hieno herukkaisuus ja kypsä trooppinen hedelmäisyys levittäytyvät upeaksi makukirjoksi. Suklaata, hiiltynyttä tammea ja lempeää turpeisuutta. Trooppiset hedelmät ja herukkaisuus nousevat lopussa upeasti sherryisyyden yli. Makua ja voimaa riittää miellyttävän pitkään.

Upea viskiklassikko. Tässä kiteytyvät käytännössä kaikki 1960-luvun Bowmoren parhaat piirteet: Pehmeä sherry, raikas trooppinen hedelmäisyys ja vivahteikas herukka. Huikea esitys!



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti