Edinburghin sydämessä sijaitseva Holyrood-tislaamo avattiin vuonna 2019 ja saman vuoden syksyllä vieraillessamme paikalla ei omaa tislettä ollut vielä maisteltavissa. Paikataan tilanne nyt viidellä näytteellä, jotka ovat siis vasta kypsymisensä alkuvaiheessa.
Holyrood New Make - Made by Edinburgh, 60%
Tuoksu on vahva, maltainen, kypsän luumuinen ja täyteläinen.
Maku on maanläheisen maltainen, kypsän hedelmäinen ja suutuntumaltaan öljyinen. Taustalla kiva suklaan vivahde.
Jälkimaku jatkuu öljyisenä ja makeahkona. Maltaisuus pitää rungon rotevasti pystyssä.
Tyypillinen tuhti Skotti- new make. Luonnetta ja potentiaalia löytyy.
Holyrood New Make – American Ale Yeast, 50%. First fill American Oak Bourbon Barrel, cask No. 334. Matured 306 days.
Tuoksu on raikas. Vaniljaa, sitrusta, hunajamelonia ja päärynää. Runsas maltaisuus.
Maku on makean päärynäinen ja vaniljainen. Yleisilme on raikas ja puhdas. Kiva sitruksinen kirpeys ja puhdas maltaisuus. Suutuntuma on öljyinen.
Jälkimaku tarjoaa päärynävaniljajäätelöä, kukkaisöljyä, rotevaa maltaisuutta, sekä sitrusten happamuutta ja kirpeyttä.
Puhdas, raikas ja tyylipuhdas esitys.
Holyrood New Make – Plumage Archer, 50%. First fill American Oak Bourbon Barrel, cask No. 389. Matured 259 days.
Tuoksu on täyteläinen, kypsän hedelmäinen ja runsaan maltainen. Yleisilme on roteva ja hieman paahteinen.
Maku on pehmeä ja täyteläinen. Kypsä mehukas hedelmäisyys ja tasapainoinen maltaisuus. Vaniljaa, suklaata ja aavistus katkeraa yrttimäisyyttä.
Jälkimaku jatkuu pehmeänä ja tasapainoisena. Kypsä hedelmäisyys, runsas maltaisuus, tumma suklaa ja täyteläisen öljyinen suutuntuma muodostavat hyvän kokonaisuuden.
Täyteläinen ja pehmeä esitys. Hieno näin vähän aikaa kypsyneeksi.
Holyrood New Make – Belgian Ale Yeast, 50%. First fill European Oak Port Hogshead, cask No. 376. Matrured 262 days.
Tuoksu on voimakas, raa’ahko, hapahkon hedelmäinen, paahteisen maltainen ja vahvan suklainen. Taustalla aavistus tupakanlehteä.
Maku on täyteläinen ja makeahkon hedelmäinen. Viinimäinen happamuus leikkaa makeutta. Tummaa suklaata, runsaasti maltaisuutta ja raikasta sitrusta.
Jälkimaussa Port nousee hapahkon hedelmäisenä enemmän esiin. Maltaisuus on edelleen runsaana läsnä. Tummaa suklaata ja happaman greipin raikkautta.
Port tuo kivasti luonnetta muuten vielä raa’ahkoon kokonaisuuteen.
Holyrood New Make – Maris Otter, 50%. First fill Spanish Oak Oloroso Hogshead, cask No. 383. Matured 262 days.
Tuoksu on kuivahkon sherryinen, rusinainen ja rouhean maltainen. Toffeeta, makeaa appelsiinimarmeladia, vaniljaa ja aprikoosia. Hyvä tasapaino.
Maku on mehukkaan sherryinen ja makean hedelmäinen. Kypsää luumua, persikkaa ja banaania. Maltaisuus taittaa makeutta sopivasti. Kivan raikas sitrus tuo särmää taustalle.
Jälkimaku jatkuu suuntuntumaltaan öljyisenä ja makeahkon hedelmäisenä Sherry on kautta linjan kauniina läsnä. Puhdas maltaisuus, vahvan appelsiinimarmeladin katkeruus ja kivat suklaan aromit tuovat vivahteikkuutta. Maku on yllättävän pitkä.
Todella lupaava alku tälle sherrykypsytykselle! Hieno esitys, mikä saa odottamaan jatkoa vesi kielellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti