sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Jura Islanders’ Expressions - The Collection No. 2 (2023)

Travel Retail -markkinoille suunnattu Juran uutuus on viimeistelykypsytetty oluttynnyreissä.

Jura Islanders’ Expressions - The Collection No. 2 (2023), Scottish Pale Ale Cask, 40%. American White Oak Ex Bourbon + Scottish Pale Ale Casks.



Tuoksu on raikkaan hedelmäinen. Kypsää päärynää, vaniljaa ja appelsiinia. Puhdaspiirteinen maltaisuus ja tuore tammi. Taustalla hapahkoa marjaisuutta, toffeeta ja aavistus suolaisuutta.

Maku on pehmeä, runsaan maltainen ja suutuntumaltaan melko täyteläinen. Makeahko hedelmäisyys nousee nätisti esiin. Tammi tuo sopivasti kuivuutta. Päärynää, lakritsia, vaniljaa ja sitrusta.

Jälkimaussa hapahko sitrus voimistuu. Maltaisuus ja tammi tuntuvat edelleen kivan puhtaina. Uuniomenaa, lakritsin suolaisuutta ja tummaa suklaata. Aivan lopussa hento häivähdys oluthumalaa.

Varsin tyypillinen ympäripyöreä Travel Retail -valikoiman viski, eli helppoa juotavaa ilman sen suurempaa tarttumapintaa. Oluttynnyröinnin vaikutuksesta kokonaisuuteen en oikein saanut kiinni, lukuun ottamatta jälkimaun lopun hentoa vivahdetta.  Puhdaspiirteinen esitys kuitenkin ja hintaluokassaan (n.55€/l.) aivan kelpo tuote.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti