keskiviikko 6. syyskuuta 2023

Bowmore 1996 25 yo The Distiller´s Anthology 01

Lasissa varsin mielenkiintoinen Bowmore.

Bowmore 1996 25 yo The Distiller´s Anthology 01, 50,2%. Oloroso Sherry Casks, Distillery Exclusive. 3516 bottles.



Tuoksu on tuhti ja monipuolinen. Kahvipapuja, merellistä suolaisuutta, paahteista tammea ja kuivahkoa sherryä. Kypsien appelsiinien raikkaus ja makeus pyörii taustalla. Täyteläinen maltaisuus sitoo aromit hyvin yhteen. Kevyesti puuhiiltä ja palvikinkkua, sekä salmiakin suolaisuutta ja raikkautta. Tuoksu elää hienosti kehittyen koko ajan.

Maku on seesteinen ja täyteläinen. Kuivahko sherryisyys tuntuu maltillisena. Hiiltynyt tammi, pehmeä maltaisuus, salmiakki, trooppisten hedelmien makeus ja hyvin hento turpeisuus ovat hienosti tasapainossa. Taustalla kahvia ja tummaa suklaata.

Jälkimaussa viski herää vielä uuteen lentoon. Sherry on herkullisena läsnä, mutta ei hallitse liian vahvana. Raikas trooppinen hedelmäisyys, toffee, salmiakki, raikas merellisyys ja hiiltynyt tammi ovat runsaina läsnä. Pituutta riittää hienosti. Bowmoren tyypillinen herukka antaa odotuttaa aivan loppumetreille asti, mutta palkitsee lopulta odotuksen nousten esiin vasta hetki nielaisun jälkeen. 

Klassisen hieno sherrykypsytetty Bowmore. Sherry antaa kivasti tilaa myös muille vivahteille ja viski tarjoaa joka siemaisulla jotain uutta. Upea kokonaisuus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti