sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Jura 14 yo American Rye Cask (2022)

Juran uutuusviski on viimeistelykypsytetty amerikkalaisissa ruisviskitynnyreissä. Katsotaan mielenkiinnolla mitä pullosta löytyy.

Jura 14 yo American Rye Cask, 40%. American white oak ex bourbon and hand selected American rye barrels. (2022)



Tuoksu on kauniisti tammen sävyttämä ja paahtuneen maltainen. Runsas aprikoosi, vanilja, kypsä banaani ja merellinen suolaisuus hallitsevat. Yleisilme on roteva ja tasapainoinen.

Maku on pehmeä, täyteläinen ja todella puhdaspiirteinen. Tuoksun tavoin tammi nousee heti tyylikkäänä esiin. Kuivattua aprikoosia, vaahtokarkkien makeutta, vaniljaa, herkullista mausteisuutta ja marjaista happamuutta. 

Jälkimaku jatkuu tasapainoisena ja edelleen varsin puhdaspiirteisenä. Tammi sekä maltaisuus sekoittuvat trooppiseen hedelmäisyyteen ja vahvaan vaniljaan saumattomasti. Paahdettuja suolapähkinöitä ja hapankorppua. 40% vahvuus riittää hyvin kantamaan maun melko pitkään.

Tässä viskissä tisle ja tynnyri toimivat esimerkillisesti yhdessä. Kokonaisuus on nykyviskiksi jopa poikkeuksellisen tasapainoinen ja puhdaspiirteinen. Hieno esitys, joka säväytti alkuviikon White & Mackay viskien maistelussa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti