maanantai 11. huhtikuuta 2022

SMWS 4.262 Orkney Odyssey - Highland Park 2008 12 yo

Lasissa Highland Parkia Scotch Malt Whisky Society -pullotuksena.

SMWS 4.262 (Highland Park), Orkney Odyssey, 12 y.o, dist. 12 Jan 2008, ex-bourbon hogshead/first fill barrel, 1 of 242 bottles, 61.2%



Tuoksu on raikkaan merellinen, pehmeän hunajainen. pähkinäinen ja kevyen yrttimäinen. Taustalla suolaisuutta, tuoretta tammea ja viinikumimakeisia.

Maku on makeahko ja suutuntumaltaan melko täyteläinen. Kiva hedelmäisyys (appelsiini). Tuore tammi on esillä puhtaana. Hunajaa, valkosuklaata, vaniljaa ja kuivaa yrttimäisyyttä.

Jälkimaku jatkuu vahvana ja teräväpiirteisenä. Sitrus, tammi, suolaisuus, tuoreet yrtit, salmiakki ja täyteläinen vanilja hallitsevat. Loppu jää melko lyhyeksi ja hieman pistäväksi.

Vahva ja selkeäpiirteinen Highland Park bourbontynnyristä. Suoraviivaisuus ja tietty ärhäkkyys toimivat kohtalaisen hyvin, joskin vivahteikkuutta olisi saanut olla enemmän.

Viskikaapin arvio samasta aiheesta: http://viskikaappi.net/index.php/2022/02/11/orkneyn-suolaa/

2 kommenttia:

  1. Ensimaistamisen jälkeen otin tämän jokin aika sitten uudelleen käsittelyyn ja oli kyllä muuttunut edukseen. Tuoksu ja maku olivat muuttuneet huomattavasti. Alussa vaivannut suolaisuus oli kaikonnut ja esiin nousi omissa nuoteissa hentoa savua, sitruksista kirpeyttä, makeaa mallasta, paahteisuutta, manteleita, aavistus nahkaa.

    Maussa tietty suolaisuus on läsnä, mutta sen seurana on makeaa savuisuutta - jotain hyvin Caol Ilamaista - ja sehän ei ole yhtään huono juttu! Paahteisuutta, vaniljaa, mutta myös SMWS:n omasta kuvauksesta löytyvää grillattua kalmaria.

    Loistava osoitus siitä, että ensimmäinen maistokerta pullon avaamisen jälkeen ei aina kerro koko totuutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se menee, että moni viski voi maistua hyvinkin erilaiselle eri maistokerroilla. Toki ei se maistelukertojen määrä kaikkia pelasta, eli yleensä huonot pysyvät huonoina. Toisaalta laadukkaat tuotteet jopa varsin usein paranevat maistelukertojen myötä ja uusia vivahteita nousee esiin. Se on hyvän viskin hieno ominaisuus.

      Poista