sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Sandy Macnab’s 5 yo (1980's)

Lasissa vuonna 1992 suljetun Lochside-tislaamon Sandy MacNab’s blendi. Viskin päämarkkina-alue oli Espanja ja nyt maisteltu versio lienee 1980-luvun tuotoksia. Lochsiden tuotantoa on oletettavasti tässä pullotteessa mukana niin mallas- kuin jyväviskiosuuksissa.

Sandy Macnab’s 5 yo, 40%. Old Blended Scotch Whisky. Macnab Distilleries Limited, Lochside Distillery, Montrose, Scotland. (75cl, 1980’s)



Tuoksu on kevytpiirteinen, hunajainen, ruohoinen ja puhtaan viljainen. Vaniljaa ja makean kukkaisia sävyjä. Ajan kanssa tammi nousee nätisti esiin. Hyvin hento turpeisuuden häivähdys ja sitrusten happamuutta.

Maku on erittäin pehmeä ja makuprofiili on suoraa jatkoa tuoksulle. Puhdas mallas ja vilja hallitsevat. Hunaja tuo makeutta ja tammi kuivempaa ilmettä. Vaniljaa, kukkaisuutta, jotain parfyymia. Hapan sitrus ja kermatoffee tuovat vivahdetta.

Jälkimaku tarjoaa greipin happamuutta, kuivahkoa yrttimäisyyttä ja makeana säilyvää kukkaisuutta. Kevyt maltaisuus ja tammi pitävät paketin suhteellisen hyvin kasassa. Lopussa blendimäinen pistävyys yrittää nousta esiin.

Aikansa perusblendi, joka ei onnistu suuria tunteita herättämään, vaikka asiaa tarkastelisi Lochside-taustan harvinaisuuden huomioiden. Toisaalta nykyajan kliiniset perussekoitteet tämä jättää kuitenkin taakseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti