sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Ardbeg 8 yo for Discussion (2021)

Tarkastelussa uusi Ardbeg 8 yo.

Ardbeg 8 yo for Discussion, 50,8%. Bottled 17.3.2021



Tuoksu on puhdaspiirteinen ja raikas. Makeaa vaniljaa, kevyen tervaista turvesavua ja suolaista lääkemäisyyttä. Pehmeä kypsä hedelmäisyys tuntuu täyteläisenä. Maltaisuus on kuivan paahteista.

Maku alkaa miellyttävän kevyenä, voimistuen kuitenkin nopeasti. Makeahko turvesavuisuus on tislaamolle tyypillisesti runsasta, mutta ei niin tuhkaisen kuivaa kuin vaikka TENissä. Lääkemäisyys nousee erityisen runsaana esiin. Hedelmäkarkkeja, makeaa sitrusta ja suolaista salmiakkia. Suutuntuman ohuus tuo ilmavuutta ja keveyttä kokonaisuuteen, eikä se tässä tapauksessa ole lainkaan negatiivinen asia.

Jälkimaussa suolaisuus voimistuu ja turpeisuus tuntuu pehmeänä ja edelleen melko makeana. Nätti tammi. Vaniljaa, mustaherukanlehteä, lääkemäisyyttä, hammastahnaa ja hapahkoa sitrusta. Pähkinäisen mausteista öljyisyyttä nousee lopussa esiin. Monimuotoista makua riittää pitkään.

Hieno ja yllättävän monivivahteinen nuorukainen Ardbegilta. Hinta-laatusuhteeltaan pitkästä aikaa kestosuosikki TENin ohella loistava suoritus. Kokonaisuutena todella positiivinen ylläri.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti