torstai 13. tammikuuta 2022

Auchentoshan 2006 Distillery Cask #199

Auchentoshanin Distillery Cask -sarjassa on ollut muutamia varsin maukkaita sherryisiä pullotteita. Testataan nyt vaihteeksi viinitynnyrissä kypsynyt yksilö.

Auchentoshan 2006 Distillery Cask #199. 59,2%. Distilled 15.2.2006, bottled 3.9.2016. Bordeaux Cask No. 199.Tuoksu on voimakas, kuivahko ja runsaan mausteinen. Viinimäistä happamuutta ja runsaan tyylikästä tammea. Mausteneilikkaa, inkivääriä, rusinaa ja lakritsin suolaisuutta. Pippurisuus tuo terävyyttä taustalle.

Maku on täyteläinen ja runsaan pähkinäinen. Viinimäisyys tuntuu runsaana - Alkuun makeana, kääntyen kuitenkin nopeasti happamaan ja kuivempaan suuntaan. Rusinaa, jouluista maustekakkua ja aprikoosia.

Jälkimaussa happamat piirteet voimistuvat ja tammen tanniinit nousevat myös esiin. Viinimäisyys pyörii makean ja happaman sekoituksena. Hapan aprikoosi ja lakritsin suolaisuus nousevat lopussa pintaan.

Vesilisä parantaa makujen tasapainoa ja nostaa viskin makeita piirteitä paremmin esiin.

Kokonaisuutena mielenkiintoinen ja vivahteikas kymppivuotias, joskaan ei tällä Distillery Cask -sarjan parhaita sherrytynnyreitä haasteta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti