keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Springbankin ja Longrown tynnyrinäytteet

Blogin viskimatka jatkuu nyt Skotlannin Campbeltowniin ja Springbankin tislaamolle. Seuraavissa julkaisussa tarjolla on arvioita muutamista tislaamon tuotteista. Aloitetaan viime syyskuun tislaamonvierailun kahdella tynnyrinäytteellä.


Springbank 25 yo. 50% Bourbon & 50% Sherry Cask. (Cask Sample 16.9.2019)


Tuoksu on ikäisekseen melko vaatimaton. Tammi nousee päällimmäisenä esiin puhtaana, eikä liian puisena. Sherryinen hedelmäisyys ja vanilja voimistuvat hiljalleen. Maltaisuutta ja persikan makeutta.

Maussa tammi on tuoksun tavoin heti tyylikkäänä pinnassa. Runsas trooppinen hedelmäisyys voimistuu herkullisesti. Vaniljaa, suolaisuutta, ananasta ja huomattavan makea maltaisuus.

Jälkimaku jatkuu vahvana ja herkullisena. Tammi, hedelmäisyys ja mukaan nouseva suolaisuus ovat esimerkillisesti tasapainossa. Pituutta riittää hyvin.

Tislaamolleen tyypillinen iäkäs ja maukas viski, joskin vivahteikkuutta olisin odottanut vielä enemmän. Pieni laimennus herättelee viskiä paremmin eloon.


Longrow ”Red”. 10 yo Bourbon + 3 yo Red Wine Cask (Chilean red wine blend, mainly Merlot). (Cask Sample 16.9.2019)


Tuoksu on makea ja kirpakan hedelmäinen. Kevyehkö turpeisuus ja runsas maltaisuus. Suolaisuus puskee taustalta esiin. Aprikoosin ja persikan sävyjä.

Maku on vahva, hapahkon hedelmäinen ja raikkaan marjainen. Tammi nousee esiin palaneena. Maltaisuutta ja kirpeää sitrusta. Hento turvesavu tuntuu kuivahkona.

Jälkimaussa hedelmäisyys jatkuu runsaana ja nyt yllättävän makeana. Vahva suolaisuus tuo ison kontrastin. Tammi säilyy tyylikkäänä ja turvesavu tuntuu kuivahkona. Hedelmäkarkkeja, salmiakkia ja sitrusten raikkautta.

Nätti ”hedelmäpommi”, mutta lopulta makukaari ei hyvästä yrityksestä huolimatta lähde oikein lentoon. Menee siis osastoon ”perushyvä”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti