lauantai 18. tammikuuta 2020

Longrow 2001 14 yo Springbank Society Bottling

Tarkasteluun vielä yksi Longrow.

Longrow 2001 14 yo, 53,2%. Distilled Oct 2001, bottled Oct 2016. Fresh Sherry Butt. Selected for Springbank Society members. 600 bottles.


Tuoksu on melko terävä, lempeän turvesavuinen ja suolainen. Paahdettuja pähkinöitä, maltaisuutta ja sitrusta. Kypsä hedelmäisyys ja hiiltynyt tammi.

Maku on raikkaan hedelmäinen, turvesavuinen ja suolainen. Rikkistä sherryä. Maltaisuus ja tammi pysyttelevät taustalla. Makeus ja suolaisuus taistelevat keskenään ja tasapaino on melkoisen hukassa.

Jälkimaussa palanut tammi nousee vahvana esiin ja turpeisuus voimistuu. Hedelmäinen makeus jää taka-alalle ja vahva suolaisuus nousee pintaan. Loppu on raikkaan merellinen.

Tuhti ja vahvapiirteinen Longrow, mutta tasapaino puuttuu sherryn ja suolaisuuden taistellessa keskenään. Edellisen Longrow-arvioni rinnalla tämä on kyllä varsin outo ja sekava. Ei suosikkilistalle.

Tietyt Longrowt ovat aina olleet vahvasti mielipiteitä jakavia ja niinpä tästäkin viskistä on esimerkiksi Viskikonttorissa aivan erilainen näkemys. Nyt jälkeenpäin huomasin, että olinkin näköjään tämän jo vuonna 2017 testannut, hyvin samankaltaisin miettein. Omaan makuun ja arvioihin voi siis ainakin luottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti