sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kilchoman 3 yo 100% Islay

Testissä turpeista Islay-saaren viskiä. Tämä Kilchoman-tislaamon tuote on valmistettu Islaylla kasvaneesta ja mallastetusta ohrasta, sekä myös tislattu, kypsytetty ja pullotettu siellä. Tästä nimitys "100% Islay".

Kilchoman 3 yo Inaugural 100% Islay, 50%. (Released 2011)

Tuoksu on runsaan savuinen - palanutta puuta, nokea, tuhkaa. Raikas sitruksisuus tuo kirpeyttä ja runsas vaniljaisuus makeutta. Aavistus kumimaisuutta taustalla. Vihreää teetä.

Maku on makean vaniljainen ja palaneen savuinen. Runsas nuotiosavu suorastaan hyökkää päälle peittäen alleen lähes kaiken muun. Hennon hedelmäinen (sitrus) tausta tuo kirpeyttä. Lakritsia, suolaisuutta, kumia.

Jälkimaku on edelleen erittäin vahvan turvesavun hallitsema. Kuiva, hieman pistävä ja raskas. Palanutta kumia. Melko lyhyt.

Liian vahvan savuisuuden hallitsema nuori Kilchoman ei säväytä. Viskin sävykkyys on kadotettu täysin tässä melko tympeän makuisessa tuotoksessa. Parempaakin on tältä tislaamolta julkaistu, joten 100% Islay on selkeä pettymys. Esimerkiksi rinnalla maistelussa ollut Belgiaan pullotettu Single Cask oli huikean paljon maukkaampi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti