torstai 16. kesäkuuta 2011

Sauna Open Air 2011, päivä 2

Perjantai 10.6.2011

Sauna Open Air-festivaalin perjantai oli sään puolesta vielä torstaitakin kuumempi ja päivän bändikattaus mukavan monipuolinen.

Päälavalla homman käynnisti Turisas, jonka pääsiäisen loistava Hämeenlinnan Verkatehtaan keikka oli vielä tuoreessa muistissa.

Hieno oli myös yhtyeen veto Saunan kuumuudessa ja Mathias Nygårdin johdolla bändi täytti suuren estradin mallikkaasti. Loistavat kappaleet ja näyttävä esiintyminen tekivät jälleen suuren vaikutuksen. Mahtava avaus päivälle!















Välillä oli haettava suojaa kuumuudelta varjoisaan kohtaan ja Cavalera Conspiracyn mättömetalli jäi tällä kertaa katsomatta. Seuraavaksi suunta kävikin kakkoslavalle, jossa Anthrax-laulaja Joey Belladonna tarjoili hikisen tunnin. Huikea, lähinnä Anthrax-hiteistä muodostunut setti imaisi mukaansa ja aika kului kuin siivillä. Energinen ja vaudikas veto!


Anthrax-paahdon jälkeen nopea siirtyminen jälleen päälavan suuntaan ja lavalle Doro Pesch.


Tämä mm. ex-Warlock-solisti valloitti viihdyttävällä ja energisellä esiintymisellään ja keikka oli hienoa kuultavaa ja katsottavaa. Settilistassa pääosassa oli Warlockin tuotanto, lisättynä muutamalla uudemmalla soolobiisillä. Todella sympaattinen ja viehättävä laulajatar, sekä mukava poikkeus muuten kovin maskuliiniseen esiintyjäkaartiin. Kuumaan kesäpäivään täydellisesti sopiva keikka.



Eartshaker Rock
I Rule the Ruins
Burning the Witches
Running From the Devil
Night of the Warlock
Metal Racer
Für Immer
True as Steel
Hellbound
We Are the Metalheads
All We Are
Metal Tango








Mahtavan Doron jälkeen taas nopea lavanvaihto, sillä kakkoslavalla settiään aloitti Dio Disciples.


Viime vuonna edesmenneen Ronnie James Dion muistoa kunnioittavan kokoonpanon setti koostui vain Dion tunnetuksi tekemistä kappaleista. Yhtyeen kokoonpano on kovaa luokkaa ja musisoinnista vastaavat Tim "Ripper" Owens, Toby Jepson, Simon Wright, Craig Goldy, James LoMenzo and Scott Warren. Yleisöä oli pikkulavan ympärillä valtavasti, eikä paikka päälavallakaan olisi ollut huono vaihtoehto tälle joukolle. Loistavia kappaleita, taidokasta musisointia ja hyvä meininki. Jotain tuntui vain kuitenkin puuttuvan.. Kaikki kunnia lauluosiot hoidelleille "Ripper" Owensille ja Toby Jepsonille, mutta Ronnie James Dioa vaan ei voi kukaan korvata, piste.

Stand Up And Shout
Holy Diver
Don't Talk To Strangers
Egypt ( The Chains Are On)
King of Rock'n'Roll
Catch the Rainbow / Stargazer
Neon Knights
Last In Line
Long Live Rock'n'Roll
Man On the Silver Mountain
Heaven and Hell
Rainbow in the Dark


Päälavalla illan päätti pitkän linjan Brittiyhtye Saxon.




Itse en ollut Saxonia aiemmin livenä nähnyt, joten odotukset olivat korkealla ja tämä(kin) keikka kuului Saunan kohokohtiin. Hyvässä vireessä ollut bändi esitteli keikalla runsaasti uuden Call to Arms levyn kappaleita, mikä olikin hyvä veto, tuoden tuoreutta esitykseen. Uusien kappaleiden lomassa kuullut nostalgiset vanhat klassikot säväyttivät todella - vihdoinkin oli tilaisuus todistaa tätä livenä. Yhtyeen esiintyminen oli varmaa ja rauhallista - bändi on ikääntynyt tyylillä. Keikan loppupuolella koettiin myös yllätys, kun karismaattisen laulajan Biff Byfordin pariksi lavalle asteli aiemmin omalla keikallaan valloittanut Doro Pesch. Denim & Leather kuullosti paremmalle kuin koskaan. Saxon oli loistava, parempaa päätöstä Saunan perjantaille ei olisi voinut toivoa.


Hammer of the Gods
Heavy Metal Thunder
Never Surrender
Motorcycle Man
Back in '79
Atila the Hun
Dallas 1pm
Call to Arms
Demon Sweeney Todd
Crusader
Afterburner
Denim & Leather
Princess of the Night
-------------------------
Wheels of Steel
747 (Strangers in the Night)

Osa 3: Lauantai 11.6.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti