torstai 23. kesäkuuta 2011

Cinderella - Nosturi, Helsinki 21.6.2011


Legendaarinen Glam Rock-yhtye Cinderella oli 1980-luvun lopulla suuri nimi varsinkin kotimaassaan Yhdysvalloissa, mutta Euroopan valloitus yhteeltä jäi jotenkin puolitiehen. Osansa tähän on varmasti sillä, että bändin menestyksekäs ura jäi tuolloin varsin lyhyeksi, sillä vuosien 1986 -1994 välillä julkaisiin vain neljä studioalbumia. Tämän jälkeen yhtye on toiminut ja keikkaillut vaihtelevasti, kunnes nyt kesäkuussa 2011 "25th Anniversary Tour" ulottui myös meille Suomeen.
Konserttisalit ovat vaihtuneet 1980-luvun lopun/1990-luvun alun isoilta Jenkkiareenoilta pieniin klubeihin, mutta ilmassa oli nostalgista värinää yhtyeen kivutessa Helsingin Nosturin lavalle. Yleisöä oli kertynyt paikalle todella runsaasti, käytännössä täysi sali, eli Cinderella ei ole häipynyt pitkän hiljaiselon aikana ihmisten mielistä ja olihan tässä ehkäpä ainoa tilaisuus nähdä tämä yhtye livenä maassamme.

Ilta alkoi kuitenkin ensin kotimaisen Santa Cruz-yhtyeen voimin, jonka Glam Rock soi reippaana ja ihan viihdyttävänä. Hymyn suupieliin nostatti antaumuksellinen 1980-luvun rock-kliseitä täynnä oleva esitys. Oma tyyli oli vielä hieman hakusessa, nyt matkittiin vähän kaikkea alan musiikkivideoilta nähtyä:)

Cinderellan noustessa lauteille tunnelma nousi varsin hyväksi ja yhtye oli mukavassa vireessä.



Settilista oli koottu odotetusti kolmen ensimmäisen albumin, (Night Songs, Long Cold Winter, Heartbreak Station) kappaleista, eikä keikan aikana yllätyksiä koettu. Cinderellan tavaramerkki on aina ollut reippaampien rallien lisäksi tyylikkäät balladit, joita kuultiin runsaasti myös nosturin setissä. Heartbreak Station-kappaleen aluksi laulaja Tom Keifer totesi, että "siitä onkin aikaa, kun on viimeksi soitettu täällä". Joko heitto oli tarkoitettu vitsiksi, tai sitten alkaa muisti hieman pätkimään, kun ensimmäinen Suomen keikka oli siis kyseessä.
Setti oli tiivis ilman pitkiä soolo-osuuksia ja kesti vain hieman vajaan tunnin ja vartin. Enemmänkin olisi kuunnellut ja kun kyseessä on kuitenkin bändin juhlakiertue, tuntuivat juhlat jäävän hieman kesken. Nyt koettu esitys oli kuitenkin musiikillisesti hyvä, joskin melko "perustason" klubikeikka. Hienoa oli kuitenkin nähdä livenä tämäkin joukkio. "Harvinaista herkkua".


Setti:

Once Around the Ride
Shake Me
Heartbreak Station
Somebody Save Me
Night Songs
The More Things Change
Coming Home
Second Wind
Don't Know What You Got (Till It's Gone)
Nobody's Fool
Gypsy Road
----------------
Long Cold Winter
Shelter Me


Cinderella:

Tom Keifer: Laulu, Kitara
Jeff LaBar: Kitara
Eric Brittingham: Basso
Fred Coury: Rummut
Gary Corbett: Koskettimet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti