perjantai 17. kesäkuuta 2011

Sauna Open Air 2011, päivä 3

Lauantai 11.6.2011

Saunan lauantaikin avautui kuumana ja mielenkiintoisena. Oma kiinnostus kohdistui päälavan suuntaan, jossa tarjolla oli neljä mielenkiintoista esitystä. Kakkoslavan anti ei tällä kertaa kovin houkuttelevalle vaikuttanut, joten sen päätin jättää suosiolla väliin.


Iltapäivällä auringon kuumentaessa festarikansaa täydeltä terältä lavalle kipusi kotimainen pitkän linjan heavypioneeri Tarot. Ohjelmistossa oli mukana vuonna 1986 julkaistun Spell of Iron-albumin esitys kokonaisuudessaan, joten hyvää oli lupa odottaa.
Mutta, mutta.. Aina odotukset eivät täyty ja niin kävi nyt Tarotin kohdalla. Esitys oli vaisu ja mitäänsanomaton, eivätkä Spell of Ironin uudet sovitukset oikein avautuneet toivotulla tavalla. Välispiikkien itseironinen huumoriksi tarkoitettu vitsailukin kääntyi yhtyettä vastaan, sillä bändi kuulosti livenä paikoin juuri niin huonolta kuin laulaja/basisti Marco Hietala vitsaili sen olevan. Saunan suurin pettymys.


Sitten lavalle Amerikkalainen Queensryche ja johan tunnelma muuttui. Yhtyeen tyylikäs ja taidokkaasti soitettu rock oli hienoa kuultavaa ja laulusolisti Geoff Taten ääni kuului eteläpuistossa vahvana ja kirkkaana. Settilista oli sekoitus uutta ja vanhaa sopivassa tasapainossa, joskin vanhat Operation Mindcrime- ja Empire-albumeiden kappaleet säväyttivät eniten. Queensryche oli yksi Saunan positiivisimmista yllätyksistä tarjoten kesäpäivään upeaa ja tyylikästä viihdettä.


Get Started
Damaged
I Don't Believe In Love
A Dead Man's Words
Hit the Black
NM 156
Screaming In Digital
Walk In The Shadows
Silent Lucidity
Jet City Woman
Empire
Eyes Of A Stranger


Saksalainen Accept oli vuorossa seuraavana.


Uusi laulaja Marc Tornillo on kotiutunut bändiin hyvin ja Accept tarjosikin tiukan tehoannoksen. Yhtyeen toinen kitaristi Herman Frank on valitettavasti sairauslomalla, mutta ilmankin pärjättiin. Wolf Hoffmannin apuna "piilossa"lavan sivulla kakkoskitaraa hoiteli joku vaille esittelyä jäänyt soittaja. Tunnin aikana Accept ehti vetää oleellisemmat klassikot pitkän uran varrelta, sekä muutaman siivun uusimmalta Blood of the Nations-kiekolta. Setti oli tähän paikkaan hyvä ja esitys varmaa ja tasokasta Acceptin perustasoa.

Teutonic Terror
Bucket full of Hate
Breaker
Metal Heart
Losers and Winners
Princess of the Dawn
Aiming High
Up to the Limit
Fast as a Shark
Pandemic
Balls to the Wall


Tämän vuoden Sauna Open Air:in päätti Brittiyhtye Judas Priest.


Esityksestä ei ennakkoon mielenkiintoa puuttunut, sillä yhtye oli luvannut esittää kappaleita kaikilta studioalbumeiltaan ja esittelyssä oli myös uusi kitaristi. Juuri ennen kiertueen alkua Priestin kitarapestin K.K. Downingilta perinyt Richie Faulkner selvisikin urakastaan mainiosti. Paljon "tilaa" lavalla saanut Faulkner toi yhteeseen ikäänkuin uutta virtaa ja energisyyttä.
Tampereen illassa kuultu settilista ei juuri toivomisen varaa jättänyt, mutta näyttävä valoshow kärsi valitettavan paljon valoisuudesta, mm. laservalojen jäädessä lähes näkymättämiin. Yhtye oli koko keikan ajan (hyvällä) omalla tasollaan ja laulusolisti Rob Halford todisti olevansa edelleen yksi merkittävimmistä metallivokalisteista.




Rapid Fire
Metal Gods
Heading Out to the Highway
Judas Rising
Starbreaker
Victim of Changes
Never Satisfied
Diamonds & Rust
Dawn of Creation/Prophecy
Night Crawler
Turbo Lover
Beyond the Realms of Death
The Sentinel
Blood Red Skies
The Green Manalishi
Breaking the Law
Painkiller
----------------
The Hellion/Electric Eye
Hell Bent for Leather
You've Got Another Thing Comin'
Living After Midnight

Hyvä päätös Saunalle, joka ansaitsee kokonaisuutena kiitettävän arvosanan. Mahtavaa musiikkia jokaisena päivänä, upeaakin upeampi sää, sekä suuresta yleisömäärästä huolimatta hyvin toimineet järjestelyt. Sangen tyytyväisenä kokemastaan bloggaaja jää odottamaan jatkoa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti