tiistai 22. helmikuuta 2011

Uisge 2011 & Benriach / Glendronach



Jatketaan jälleen yhdellä Uisgessa koetulla tastingilla. Nyt vuorossa tuotteita samassa omistuksessa olevilta kahdelta tislaamolta, eli Benriach & Glendronach. Tislaamoita ja viskejä paikalla oli esittelemässä Alistair Walker.


Glendronach 15 yo Revival, 46% onkin jo aiemmin tässä blogissa käsitelty ja hyvälle maistui edelleen. Maukas sherryisyys ja täyteläinen suutuntuma. Hyvää!



Benriach 15 yo Pedro Ximinez Sherry Wood Finish, 46%
tarjosi kevyempää otetta ja makeampaa sherryisyyttä:

Tuoksussa makeaa hedelmäisyyttä, yleisilmeen ollessa mukavan raikas ja pehmeä.

Maku on huomattavan makea ja hedelmäinen, sherryn hallitessa makuprofiilia. Suuntuntuma jää yllättävän ohueksi ja viski on sherryviimeistellyksi tuotteeksi varsin kevyt.

Jälkimaku kuivuu reippaasti ja valitettavasti maku latistuu liikaa, tullen jopa "vetiseksi".

Ihan ok, mutta kokonaisuus kaipaisi lisää rotevuutta.


Benriach 12 yo Horizons, 50%. Triple Distilled. Finished 3 years in Oloroso Sherry Casks.

Tuoksu on makeahko ja pehmeän hedelmäinen. Mukava savuisuus pyörii taustalla.

Maku on makea, kevyen sherryinen ja hennon savuinen. Suutuntuma on varsin pehmeä, vaikka alkoholiprosentti on 50.

Jälkimaku on hedelmäinen, keveä, aavistuksen savuinen. Joku "sivumaku" pyrkii rikkomaan kokonaisuutta, (Suolaisuus?).

Ihan hyvä viski, joskaan makujen tasapaino ei ollut parhaasta päästä.


GlenDronach 1994. 15yo, 55,5%. Distilled 15.7.1994, bottled 6/2010. Pedro Ximinez Sherry Puncheon. Cask no 1498. 737 bottles. Specially selected and bottled exclusively for Finland.

Tästäkin jo aiemmat kommentit blogista löytyy. Nyt viski tuntui hieman tasapainoisemmalle kuin aiemmassa arviossani, mutta jälkimaun ohuus ja terävyys häiritsevät edelleen.



Glendronach 1971 39 yo, 48,8%. Oloroso Sherry Butt 489. Distilled 25.2.1971, bottled 6.2010. 541 bottles.

Tuoksu on kevyehkö. Pehmeää sherryisyyttä, maitokahvia. Makeahko hedelmäisyys. Ajan kanssa avautuu ja tuoksu "syvenee" enemmän tumman suklaan suuntaan.

Maku on todella pehmeä ja runsaan sherryinen. Kypsiä, makeita hedelmiä, karamellisoitua sokeria, sekä pitkän kypsytyksen tuoma sopivan kuiva tammisuus.

Jälkimaku on pitkä ja maukas, jota sopivasti kuivuva sherryisyys hallitsee. Puu tuntuu taustalla tasapainoisena vivahteena.

Odotetusti tastingin helmi. Todella hyvää, joskin hieman yllätyksetöntä iäkästä Glendronachia. Maku ei nouse aivan niin monipuliseksi kuin maistamisani vuoden 1972-tynnyreissä.

Jälleen loistavan hinta-laatusuhteen tarjonnut mielenkiintoinen ja antoisa tasting hienojen sherryviskien parissa. Kannatti käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti