Päivän huhu:
Tislaamon sulkemisen jälkeen tislauspannut kuljetettiin Intiaan. Toisen version mukaan ne olisi sulatettu metallijätteenä. Huhutaan myös ettei nykyään enää kenelläkään ole tarkkaa tietoa Port Ellenin tislausprosessista.
Päivän fakta:
Port Ellenin mallastamo toimii edelleen ja on tärkeä raaka-aineen toimittaja useille Islayn tislaamoille.
Päivän viski:
”Da Capo”, Port Ellen 1983, 56,8%, bottled 2006 from a Sherry Cask. One of 132 bottles. (Art of Whisky 10th anniversary).
Tuoksussa makeaa sherryä ja vahvaa savua.
Maku on huomattavan makea. Alkua dominoiva maukas Sherryisyys saa pian seurakseen erittäin vahvan savuisuuden. Puu tuntuu taustalla miellyttävän tervaisena. Tervaskannon polttamisesta syntyvä makeahko savuisuus yhdistettynä todella makeaan Sherryyn kuvaa ehkäpä tätä viskiä parhaiten. Jälkimaku tyypillisesti kuivuu jonkun verran ja jatkuu maukkaana riittävän pitkään.
Kokonaisuutena ei erityisen monivivahteinen, mutta herkullisen tasapainoinen Sherry- & savuyhdistelmä. Hyvä ja "helppo" Sherry-PE.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti