torstai 14. toukokuuta 2009

DIO: The Last In Line


Täydennetäänpä tämä viime päivien Ronnie James Dio-levyjen sarja vielä yhdellä herran soololevyllä. Rainbown ja Black Sabbathin jälkeen RJD siirtyi luomaan soolouraa ja bändin nimeksi tuli lyhyesti ja ytimekkäästi DIO. Ensilevy Holy Diver on huikean hyvä, mutta nyt käteen osui hyllystä ensiksi bändin kakkoslevy The Last In Line, (1984), joten mennään nyt tämä postaus sillä.
Kyseinen levy on oikeastaan suoraa jatkoa Holy Diverille ja edustaa tyypillistä 1980-luvun heavya parhaimmillaan. Avausbiisi We Rock oli nuoruudessani yksi kovimmista DIO-biiseistä ja myös seuraavana kuultava levyn nimibiisi on luettava klassikko-osastoon. Melodiset hienosti kulkevat heavykappaleet seuraavat toistaan ja tunnelmat vaihtelevat hieman keveämmästä Mystery'sta vaikkapa aavistuksen raskaampaan Eat Your Heart Out'iin. Levyn päätös on komea, mystinen tarina Egypt, (the chains are on).
Tätä levyä tuli heti sen ilmestyttyä kuunneltua todella paljon ja nyt kun pitkästä aikaa sen taas kaivoin kuunteluun, niin tämän parissa oli kyllä helppo palata tuonne 1980-luvun muistoihin, niin vahva sen ajan fiilis levystä irtoaa.

1. We rock
2. The Last in line
3. Breathless
4. I speed at night
5. One night in the city
6. Evil eyes
7. Mystery
8. Eat your heart out
9. Egypt


Suomalaisen harrastajan ylläpitämät Dio-sivut löytyvät täältä ja Dion viralliselle kotisivulle pääsee tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti