tiistai 24. helmikuuta 2009

Viskiostoksilla Lontoossa 1.


Helmikuinen ja mukavan lämmin, sekä hieman jo keväisenkin tuntuinen Lontoo tarjosi mukavat puitteet pienelle viskimatkalle. Tarkoituksena oli parin päivän aikana kiertää kaupungin tunnetuimmat viskiliikkeet läpi ja tässä tavoitteessa lähes onnistuttiinkin. Listallamme olleista kaupoista ainoastaan Cadenhead's jouduttiin jättämään ajan loppuessa pois.

Tässä suurkaupungissa välimatkat ovat pitkiä ja siirtyminen paikasta toiseen hyvin toimivasta metrosta huolimatta vie aikaa. Samoin kauppakäynnit venyivät välillä huomattavan pitkiksi, parissakin kaupassa taisi vierähtää reilut pari tuntia mukavasta palvelusta ja hienoista valikoimista nauttien. Shoppaillessa iskee myös nälkä ja jano, joten kauppamatkojen väleillä on luonnollisesti varattava aikaa parille oluelle ja fish & chipsille tai muille terveellisin keveille pubiruoille. Tällä konseptilla päivä kuluu nopeasti ja kovin montaa kauppaa ei kannata samalle päivälle ahnehtia. Ainakin meillä matkan viimeisten liikkeiden kohdalla alkoi tuntua jo pientä kisaväsymystä.


Kaupunki on niin valtava, että vahingossa kaikkiin sen loistaviin viskikauppoihin ei löydä, joten hyvä etukäteissuunnittelu ja kunnollinen kartta ovat ehdottomat apuvälineet.

Kannattaako sitten viskiostokset mielessä Lontooseen lähteä? Aivan ehdottomasti kannattaa. Valikoimat ovat käsittämättömän suuret niin peruspullotteissa kuin harvinaisuuksissakin ja nähtävää ja koettavaa varmasti riittää.

Päivittelen lähipäivinä lisää tunnelmia ja kuvia kohdalle osuneista kaupoista...

3 kommenttia:

  1. Matkan paras ruokalöytö: Party-platter joka rakentui rasvaisista ja suolaisista ranskalaisista joiden sekaan oli miksattu rasvaisia ja suolaisia pekoninpaloja, ja koko komeus oli kuorrutettu järkyttävällä määrällä Red Leicester- ja Cheddar-juustoa! Minusta annos olisi vielä vaatinut ehdottomasti pari paistettua kananmunaa päälleen, ihan vain kolesterolisaannin varmistamiseksi..!

    VastaaPoista
  2. ...tai tripla-aurajuuston:) Mutta unohdit sen keventävän elementin, eli majoneesin:) Settiin kun kuului vielä pari tuhtia dippiäkin! Vaan hyvää oli ja pari reilua kulhollista tyhjeni kyllä nopeasti neljään henkeen.

    VastaaPoista
  3. Totta!! Majoneesia oli tosiaan paria eri laatuakin hyvänkokoinen kulho kylkiäisenä. Noh, ei ollut nälkä seuraavana aamunakaan kun tuota tempoi alas tuhdin Lontoolaisen stoutin kera..!

    VastaaPoista