maanantai 2. helmikuuta 2009

Rare Malts Winter Special - Port Ellen

Näin talvipakkasten keskellä maistuvat mainiosti hieman vahvammat viskit, joten jatketaanpa tammikuussa aloitettua Rare Malts sarjaa. Tällä kertaa laseissa pari upeaa Port Elleniä:

Nämä kaksi Port Elleniä maistelin rinnakkain esimmäisen kerran noin vuosi sitten. Nyt uusintavertailussa ei mitään uutta ja ihmeellistä ilmennyt, joten 28.1.2008 viskifoorumille kirjoittamani arviot voin allekirjoittaa edelleen täysin.

Port Ellen 1978 20yo 60,9%. (Islay). Tuoksu makean savuinen. Maku täyteläinen ja voimakas, sopivan makea ja todella herkullinen. Jälkimaku kuivuu sopivasti ja ”puu” nousee hyvällä tavalla esiin. Pehmeä savuisuus täydentää loistavan kokonaisuuden. Vesitilkan lisäys tuo lisää makeutta ja tasapainoa tähän herkkuun. Loistava viski.

Port Ellen 1978 22yo 60,5%. (Islay). Tuoksu merellisen suolainen ja savuinen. Maku kuivahko, mutta täyteläinen ja huikean vahva. Mahtava voimakkuus jatkuu aina pitkään ja kuivaan loppumakuun saakka. Lopussa puun aromit nousevat vahvasti pehmeän savun seasta esiin. Vesitilkan lisäämällä merellinen raikkaus ja suolaisuus nousevat pintaan. (kuin merivirtojen rantaan huuhtoma puhdas tammilauta). Yllättävää, että viskin räjähtävä voima ei kärsinyt edes pienestä vesilisästä. Samat loppusanat kuin 20yo:ssa, loistava viski.

Port Ellenin tislaamo suljettiin vuonna 1983, aiheesta lisää tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti