tiistai 10. helmikuuta 2009

Pakkasta...

Tuli tässä haettua Alkon helmikuun uutuuslehtinen. Viskinystävää ei taas(kaan) hemmotella, vaan pikemmin päinvastoin. Alkuvuoden ainoa viskiuutuus vakiovalikoimaan on "Scottish Leader" Blend. Täytyy ihan ihmetellä että miksi? Alkon hyllyt ovat jo nyt väärällään näitä tusinablendejä, kuka kaipaa lisää? Meitä skottiviskiharrastajia on täällä Suomessa jo paljon ja valikoimaan toivoisi näiden bulkkiblendien sijaan aivan jotain muuta. Single Malt-puolella kehitettävää löytyisi vaikka ja kuinka. Puheita on Single Malt-valikoiman parantamisesta ollut, mutta nyt taas näyttää siltä, että homma on tyrehtymässä aivan täysin. Jos kuun ainoa viskiuutuus on kehno blendi, on se viskiharrastajalle kuin märällä rätillä löisi kasvoihin. Valikoima hyvien viskien osalta laahaa tällä hetkellä varsin pahasti maailmanmarkkinoita jäljessä, joten vannoutuneen harrastajan onkin suunnattava ostoksille rakkaaseen naapuriin Ruotsiin, sekä Saksaan tai Britanniaan... (Onneksi lentolippuja saa tarjouksista hyvinkin edullisesti).

Mutta yllä olevan yleisnegatiivisuuden vastapainoksi hieman kiitostakin. Eli Alkon tilausvalikoimaan saatiin sentään varsin mielenkiintoinen viski(uutuus), Bowmore 25yo 1983 Douglas Laing Platinum Selection ja ihan kohtuulliseen hintaan! "Uutuus" suluissa, sillä tämänkin tulo valikoimaan kesti niin kauan, että muualta Euroopasta pullot on kaiketi myyty loppuun jo viime vuoden puolella. Mutta hienoa että Suomessa on edes yksi maahantuoja, jonka kautta on mahdollisuus saada myös näitä yksityisten pullottajien tuotteita tislaamopullotteiden vastapainoksi. Jatkoa toivotaan!

Pieni ihmetyksen aihe on myös Arkadian Alkon Erikoisvalikoima, sinne kun tupsahtelee satunnaisesti ja vailla mitään logiikkaa pullotteita, joiden valintakriteerit ja hinnat tuntuvat aivan hatusta vedetyiltä. Viimeisimpänä tietooni on kantautunut alunperin vuonna 2006 julkaistu Port Ellen 6th Release 27yo. Missähän näitä on piiloteltu tuo 2,5 vuotta, ennen kuin pullot löysivät tiensä Arkadiaan? Tislaamolta on viimeksi julkaistu jo 8th Release viime syksynä, joka olisikin ollut huomattavasti järkevämpi ja ajankohtaisempi vaihtoehto. Myös ylihintaa pullolle on lätkäisty niin roimasti, että asioista perillä olevien harrastajien ostoskoriin ei tällä ole enää tässä vaiheessa asiaa / tarvetta, vaikka sinänsä loistava viski kyseessä onkin.
Suunnitteleekohan näitä myyntiin otettavia tuotteita oikeasti kukaan, vai otetaanko valikoimaan vaan mitä joku maahantuoja nyt sattuu tarjoamaan? Ainakin tuntuu, ettei mitään järjellistä logiikkaa valikoimassa ja hinnoittelussa ole.

No, tärkeintä olisi kuitenkin keskittyä tuon vakiovalikoiman kehittämiseen, jolloin tuotteet olisivat helposti kaikkien saatavilla. Nähtäväksi jää kuitenkin tuo kehitys viskien suhteen, sillä näin verkkaisella tahdilla vedetään vain mattoa viskeistä nauttivien alta.
No, tietysti huonoja asiakkaitahan me alkoholijuomista maun takia nauttivat toki olemme, kun keskitymme vain maisteluun ja nauttimiseen, emmekä osta/juo pulloa joka viikonloppu. (Ei ole kyllä hyllyillä ostettavaakaan:) Pakkasta siis on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti