lauantai 12. maaliskuuta 2011

Bowmore 1987 22 yo, Douglas Laing Platinum Selection

Jatketaan Bowmoren parissa:

Bowmore 1987 22 yo, 56,1%. Sherry finish. Distilled November 1987, bottled April 2010. Douglas Laing Platinum Selection, 244 bottles.

Tuoksu on voimakas, kevyesti sherryinen ja raikas. Kohtalainen turpeisuus. Kuivahko yrttisyys tuntuu taustalla. Ilman vesilisää melko terävä.

Maku on voimakas, makeahko ja aromaattisen laventelinen. Sherryisyys on tuoksun tavoin melko hillittyä, mutta tuntuu taustalla kypsänä hedelmäisyytenä tuoden täyteläisyyttä. Makeahkon tervainen turvesavu täydentää tätä ihan hyvää makupalettia. Ajan kanssa puu nousee taustalta hieman esiin.

Jälkimaku on mukavan pitkä ja runsaan hedelmäinen. Taustalta esiin nousee vahvan kahvin piirteitä, sekä runsaahkoa nuotiosavua. Tammi pyrkii myös tuomaan oman kuivahkon lisänsä. Yleisilme säilyy raikkaana.

Hyvä ja vahvapiirteinen Bowmore jälleen kerran, joskin viskin viimeistely sherrytynnyreissä tekee makupaletista hieman kaksijakoisen. Toisaalta viskistä löytyy selkeitä Bourbonkypsytyksen piirteitä, kun taas "toisella puolella" sherryisyys yrittää nousta hallitsevaksi. Ehkä mieluummin ottaisin kuitenkin puhtaasti Bourbon- tai Sherrykypsytetyn version tämän yhdistelmän sijaan. Vierellä maisteltu 100% sherrykypsytetty BBR 1987 tarjosi selvästi vankemman ja maukkaamman makupaletin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti