keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

3 x Bowmore 1993

Maistelussa kolme hedelmäistä Bowmorea vuodelta 1993.


Bowmore 1993 16 yo, 53.8%, Ex-Bourbon Hogshead, bottled 2010. The Whisky Agency, The Perfect Dram. 222 bottles

Tuoksussa raikasta minttua ja eukalyptusta. Kirpeää marjaisuutta. Hedelmäisyys on kevyttä ja "mehukasta", (appelsiini). Tyylikkään pehmeä turpeisuus. Missä savu?

Maku on alkuun terävä ja raikkaan sitruksen hallitsema sekä mineraalinen. Taustalla pehmeämpää hedelmäisyyttä ja hyvin kevyt turpeisuus.

Jälkimaku jatkuu raikkaana ja kevyehkönä. Kirpeitä marjoja, aavistus kuivaa turvetta.

No joo, odotin ehkä enemmän. Jotain tämä viski kaipaisi lisää. "Peruskamaa". Tyyliltään tämä viski muistuttaa melko paljon 10 yo Tempestiä.



Bowmore 1993 17 yo, 54,6%, Ex-Bourbon Hogshead, bottled 2010, The Whisky Agency, The Perfect Dram. 226 bottles

Tuoksu on täyteläinen ja pehmeä. Kypsiä hedelmiä, (appelsiini, banaani). Hunajainen makeus, mukava raikkaus. Missä turpeisuus?

Maku on täyteläinen ja makean hedelmäinen. Hieman tervainen turvesavu nousee nyt kauniisti esiin. Suutuntuma on mukavan öljyinen. Huomattavasti rotevampi profiili kuin yllä olevassa versiossa. Pehmeä ja maukas.

Jälkimaku on kauniin vaniljainen, hennon turvesavuinen ja pehmeän hedelmäinen, (aprikoosi, ananas, persikka). Maku säilyy vahvana miellyttävän pitkään.

Täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja maukas Bowmore.



Bowmore 1993 17 yo, 53,7%, Bourbon Cask #477, bottled 2010. Thosop, Handwritten label, 198 bottles.

Tuoksu on pehmeä ja täyteläinen. Runsas hedelmäisyys ja raikas marjaisuus. Turvesavu tuntuu taustalla vahvampana kuin yllä olevissa viskeissä. Pyöreä ja tasapainoinen.

Maku on todella pehmeä ja maukas. Runsaasti ananasta, sekä muita trooppisia hedelmiä. Viski on mukavan makea ja herkullinen. Savuisuus on tuntuvaa, mutta kevyttä. Toffeeta. Taustalla suolainen vivahde. Makeahko ja herkullinen.

Jälkimaku on pitkä ja maukas. Sopivasti kuivuva turvesavuisuus, kypsä ananas, sekä merellinen suolaisuus luovat mukavan makukirjon.

Varsin hyvä ja tasapainoinen viski. Maukas, joskin ehkä jotain lisävivahdetta ja omaleimaisuutta olisi voinut olla vielä enemmän. Kuitenkin tämän kolmikon paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti