perjantai 11. maaliskuuta 2011

2 x Bowmore 1995

Mukavien vuoden 1993 Bowmorepullotteiden jälkee lasissa pari vuoden 1995-versiota.


Bowmore 1995 15 yo, bottled 2010, 46%. Oloroso Sherry Butt. The Nectar of the Daily Drams.

Tuoksu on makean hedelmäinen. Fariinisokeria, viikunaa, taatelia, suklaata. Kevyen tervainen turvesavuisuus. Pehmeä ja miellyttävä.

Maku on täyteläisen hedelmäinen. Makea, selkeäpiirteinen ja enkä hieman "yksinkertainenkin" makuprofiili. Maukas sherryisyys, kuiva turpeisuus, tumma suklaa. Taustalla raikasta yrttisyyttä. Ei mikään "paksu" sherrymonsteri, vaan raikas ja kevyehkö.

Jälkimaku jatkuu vahvana ja miellyttävänä. Sherryisyys painuu enemmän taka-alalle ja viskin raikkaat piirteet nousevat enemmän esiin. Kevyt savuharso pyörii ympärillä. Lopussa hentoa mustaherukkaisuutta.

Hyvä ja kevytpiirteinen sherrykypsytetty Bowmore. Tasapainoinen kokonaisuus.


Bowmore 1995, "Amazing Casks", 56,4%. Bourbon Barrel, cask no 177. Distilled 25.5.1995, bottled 10.9.2010. Malts of Scotland. 222 bottles

Tuoksu on voimakas ja runsasarominen. Vahva vaniljaisuus, (vaniljakastike) on upea. Kuivahko savu, hiiltynyt puu, sekä pehmeä turpeisuus. Valkosuklaata, mustaherukanlehteä, oliivia. Mahtava.

Maku on yllättävän pehmeä, vaikka prosentteja on paljon. Todella maukas vanilja hallitsee, mutta mukana on myös trooppista hedelmäisyyttä, aavistus tammea, sekä kevyt turvesavu. Suklaata, kanelia, mustaherukaa, pehmeää yrttiöljyä ja vaahterasiirappia...

Jälkimaku kuivahtaa reippaasti ollen kevyen turpeinen, tamminen ja "valkoviinimäinen". Maku säilyy pitkään ja kirpakkaa marjaisuutta nousee myös esiin.

Erittäin hyvä ja mielenkiintoinen Bowmore. Voimakas, tasapainoinen ja maukas. Upea tuoksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti