maanantai 19. huhtikuuta 2010

Bowmore 1987 / 2009, Berry Bros & Rudd

Uusi viikko on hyvä aloittaa herkullisella viskillä, joten Bowmorea kehiin:). Jo useampana iltana lasiin on päätynyt seuraava uudehko IB-pullote:

Bowmore 1987 / 2009.
58,7%.

Cask no 22533 (Sherry Butt).

Berry's Own Selection,
Berry Bros & Rudd.

Tuoksussa sherryisyys on mukavan raikasta. Sopiva makeus & kevyehkö savuisuus, sekä laventelia löytyy ajalleen tyypillisesti melko reippaasti. Taustalla minttupastillia ja aavistus tervaskantoa. Ikäisekseen nuorekas.

Mukavan makeahko maku tarjoaa herkullisen kattauksen puhtaan raikasta Sherryä ja laventelia, sekä kevyttä, mutta silti sopivan vahvaa savuisuutta. Pehmeän täyteläinen "pyöreys" ja makujen mukava tasapaino tekevät tästä viskistä erittäin helposti nautittavan. Taustalla kermatoffeeta, hennosti tervaa, sekä suolaista salmiakkia.

Jälkimaku on mukavan pehmeä, keskipitkä ja lämpimän tervasavuinen. Maku hiipuu ja kuivuu tasaisen kauniisti.

Oikein hyvä "karkkiviski". Maukasta, sekä vahvuudestaan huolimatta helposti nautittavaa. Raikkaus ja nuorekkuus oli merkille pantavaa. Pullotettu varmaankin todella optimaalisessa iässä. Berryn myymälän mukaan tämän viskin laventelisuus on jakanut mielipiteitä vahvasti puolesta ja vastaan, mutta mielestäni se pysyy tässä todella hyvin tasapainossa vahvan sherryisyyden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti