torstai 1. huhtikuuta 2010

Mannochmore 18 yo

Huhtikuun ensimmäinen päivä toi taas tullessaan mitä ihmeellisempiä juttuja esim. nettisivuille ja lehtien palstoille. Whiskyfunissa oli taas nähty vaivaa ja esittelyssä olivat uudet historialliset "Manager's Choicet" :)

Alla oleva viski on kuitenkin täyttä totta ja sitä tuli taannoin Suomen Mallaswhiskyseuran vuosikokouksen yhteydessä pyöriteltyä lasissa pitkä tovi. Odotukset olivat tälle lähinnä blendien raaka-ainetta valmistavan tislaamon tuotteelle olemattomat, mutta itse viski pystyikin yllättämään ja tarjosi kohtuullisen mukavan elämyksen.


Mannochmore 18 yo, 1990/2009, 54,9%.

Mix of re-charred sherry casks (European oak), re-charred bourbon casks and new American oak casks that were seasoned with sherry. 2604 bottles.



Jo viskin tuoksu yllättää runsaudellaan. Makeaa hedelmää, toffeeta, vaniljaa ja raikasta sitrusta. Maltaisuus on tasapainoista. Ajan kanssa kehittyy hieman "tunkkaiseksi" raskaimpien aromien noustessa ehkä liian hallitsevaksi.

Maku on raikkaan hedelmäinenja vain aavistuksen savuinen. Marjainen hapokkuus pyötii taustalla. Toffeinen täyteläisyys ja mukava paahteisuus täydentävät.

Jälkimaku kuivuu maltaisempaan suuntaan ja alun intensiivisyys sekä runsas makukirjo hieman hiipuvat. Maku ikäänkuin loppuu hieman kesken ja viski vajoaa tältä osin hieman "tylsäksi".

Kuitenkin kokonaisuutena todella yllättävä viski, joka jätti itsestään ihan positiivisen kuvan. Tätä voisi maistaa vaikka joskus uudelleenkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti