perjantai 25. helmikuuta 2011

Uisge 2011 & Jameson


Nyt on aika päättää tältä erää raportit Uisge-tapahtumasta, mutta yksi tasting on vielä käsittelemättä. Viimeisenä maistelusessiona vuorossa oli viskiä Irlannista ja laseissa Jamesonia.
Viskejä esittelemässä oli Jameson Brand Ambassador Judith Wilson.

Ensimmäisenä maisteluvuorossa oli

Jameson 12 yo, 40%

Viski on kypsytetty sherrytynnereissä.

Viski on maukas, erittäin pehmeä ja kevyen sherryinen. Puhdaspiirteinen kokonaisuus, johon sherry tuo mukavan lisänsä, kuitenkaan nousematta liian hallitsevaan rooliin. Taustalla hento tammisuus, sekä puhdas viljaisuus.

Hyvää ja helposti juotavaa viskiä, ihan kiva.


Mitä tapahtuu, kun kypsytysikää nostetaan kuudella vuodella? Vuorossa

Jameson 18 yo, 40%.

Sekoitus ex-Bourbon, sekä ex-Oloroso Sherrytynnyreistä, sekä viimeistelty lopuksi 1st fill Bourbontynnyreissä.

Tuoksu on aromaattinen, makeahko ja vivahteikas. Runsas hedelmäisyys tuntuu miellyttävänä ja tasapainoisena. Pehmeä ja tyylikäs.

Maku on erittäin pehmeä, suussasulava, makean öljyinen ja varsin herkullinen. Toffeeta, aavistus tammea, pähkinää sekä mukavaa raikkautta.

Jälkimaku on kuin pussillinen hedelmäkarkkeja. Maukas, öljyinen ja pitkä. Taustalla raikasta marjaisuutta.

Kevyt "Irlantilaistyylinen" viski, mutta uskomattoman monipuolinen makuprofiili. Suuri yllättäjä. Hyvää.


Kolmantena ja samalla viimeisenä testiin Jamesonin "Lippulaiva"

Jameson Rarest Vintage Reserve, 46%

Kypsytyksessä on käytetty ex-Bourbon, sekä ex-Port-tynnyreitä

Tuoksu on pehmeä ja täyteläinen, sekä kypsän hedelmäinen. Keveys ja raikkaus säilyvät mukavasti. Taustalla mausteisuutta, sekä aavistus salmiakkisuutta.

Maku on todella täyteläinen ja erittäinen pehmeä. Maku alkaa kevyenä ja "vaimeana", mutta kehittyy ja voimistuu pikku hiljaa, puhjeten vasta lopussa "täyteen kukkaansa". Kypsä hedelmäisyys, raikas tammisuus, sekä mausteöljyinen suutuntuma luovat hyvän kokonaisuuden.

Jälkimaussa viskin makuprofiili kehittyy edelleen. Maku voimistuu ja voimistuu, kestäen joka siemaisulla todella pitkään. Jälleen tasapainoinen hedelmäisyys hallitsee, taustallaan sopivasti kuivattavana elementtinä puhdasta ja raikasta viljaisuutta, sekä kiehtovaa mausteisuutta.

Upeasti loppua kohti nousevan makuprofiilin omaava viski. Erittäin pehmeä ja maukas, herkullinen tuote. Hinta-laatusuhdetta arvioitaessa tämä viski on kuitenkin valitettavan kallis, joten 18-vuotias olisi selkeästi mielekkäämpi ostos kotikaappiin.

Hienoja viskejä Irlannista, jotka yllättivät skottiuskollisen allekirjoittanaan todella positiivisesti.




18 yo batch code

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti