sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Bruichladdich 26 yo The Stillman’s Dram. Bottled 1994

Herkkäpiirteisen Bruichladdich 25 yo:n jatkoksi arvioon kolme vuotta myöhemmin pullotettu 26-vuotias. Tämän yksilön pullotusvuosi on 1994, eli viski on tislattu 1968 tai aiemmin.

Bruichladdich 26 yo The Stillman’s Dram, 45%. Bottled 1994. (bottle code PB10 94/1178 14:02 L43..)



Tuoksu on tuhti ja sherryinen. Kosteaa maltaisuutta, luumua, rusinaa, kahvia ja kermatoffeeta. Tammi tuo sopivasti kuivuutta ympärille. Mustaherukanlehtiä ja marjaista raikkautta. Hento lääkemäinen katkeruus pyörii taustalla. Savustettua hunajaa.

Maku on mehukas ja täyteläinen. Runsas kypsä luumuisuus hallitsee. Sherry on kauniisti läsnä. Kahvia, poltettua tammea ja appelsiinin raikkautta. Maltaisuus on runsaahkona mukana. Hento turvesavu.

Jälkimaku kuivahtaa ja tammi ottaa enemmän tilaa. Sherry tuntuu edelleen maukkaana. Maussa riittää vahvuutta hienosti. Sitrusten raikkaus ja happamuus tuovat kontrastia. Kypsä hedelmäisyys säilyy mehukkaan herkullisena loppuun asti ja kiva herukkainen vivahde tuo särmää. Makua riittää pitkään.

Tuhti ja mehukkaan maukas Bruikka, jonka makuprofiili on varsin erilainen ja raskaampi kuin puhtaamman 25 yo:n. Blogissa aiemmin arvioitu 1996 pullotettu 26 yo sijoittuu tyylillisestä näiden kahden välimaastoon. Hienoa tislaamohistoriaa Islaylta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti