torstai 5. tammikuuta 2023

Kilchoman Loch Gorm 2022 Edition

Napataan lasiin vielä yksi Kilchoman-pullotus ja otetaan käsittelyyn uusin Loch Gorm -vuosijulkaisu.

Loch Gorm 2022 Edition was matured in oloroso sherry butts previously used by Bodega José y Miguel Martín for a minimum of eight years. The 22 casks selected are a combination of 20 fresh and 2 refill casks.

Kilchoman Loch Gorm 2022 Edition, 46%



Tuoksussa kuivahko sherry ja pehmeä turvesavuisuus hallitsevat. Palanutta tammea ja lääkemäistä katkeruutta. Taustalla tumman suklaan ja kahvin vivahdetta. Sitruksisuus tuo raikkautta taustalle.

Maku on paahteinen ja runsaan turvesavuinen. Sherry tuntuu melko kuivana. Maltaisuus on läsnä tyypillisen tuhtina ja rosoisena. Appelsiinin kiva vivahde tuo raikkautta. Tammi pyörii hiiltyneenä taustalla.

Jälkimaku jatkuu palaneissa tunnelmissa. Tuhti sherry, poltettu tammi ja savuinen maltaisuus hallitsevat. Yleisilme on tislaamolle tyypillisen rosoinen. Taustalla lääkemäisyyttä, makeaa sitrusta ja kevyesti suolaisuutta.

Tämä 2022 versio jatkaa hyvien Loch Gormien sarjaa. Yleisilme on raikkaampi kuin verrokkina maistamassani 2020 versiossa. Erot eri pullotusvuosien välillä eivät tässäkään tapauksessa kuitenkaan ole merkittävän suuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti