torstai 29. joulukuuta 2022

Kilchoman 100% Islay 12th Edition (2022)

Kilchomanin 100% Islay -sarjan vuosijulkaisuissa on edetty jo kahdenteentoista osaan.

This release was distilled from our 2011, 2012 and 2013 barley harvests, consisting of publican barley variety, then matured in 29 bourbon barrels and 6 oloroso sherry butts for a minimum of 8 years.

Kilchoman 100% Islay 12th Edition, 50% (2022)



Tuoksu on pehmeän turpeinen, raikkaan sitruksinen ja hiiltyneen tamminen. Runsas vanilja. Makeahko maltaisuus sitoo aromit hyvin yhteen. Taustalla pyörii kiva merellinen raikkaus ja suolaisuus.

Maku on melko täyteläinen, vahvapiirteinen ja maukas. Turvesavu tuntuu kuivahkona ja tammi sopivan palaneena. Runsas vanilja tuo makeutta ja ruohea maltaisuus luo hyvän rungon. Sitrusten kirpeys ja happamuus nousevat taustalta vahvasti esiin.

Jälkimaussa sitruksiset piirteet voimistuvat ja kokonaisuus kuivahtaa reippaasti. Turpeisuus hiipuu nyt melko kevyeksi. Tammi ja vanilja säilyttävät runsautensa loppuun asti. Nuorehkon viskin raakuus pyrkii lopussa nousemaan esiin. 

Puhdaspiirteinen esitys jälleen, joka jatkaa tätä laadukasta sarjaa odotusten mukaisesti. Erot edellisiin pullotuksiin ovat kuitenkin melko pieniä, joten sarjan jatkon mielekkyyttä tässä muodossaan jäin miettimään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti