tiistai 20. joulukuuta 2022

SMWS 9.179 Cleopatra's bath time – Glen Grant 2003 16 yo

 

Lasissa Glen Grant SMWS:n valikoimasta.

SMWS 9.179 Cleopatra's bath time – Glen Grant 2003 16 yo, 54,9%. Distilled 11.09.2003. 1st Fill Ex-Bourbon Barrel, 220 bottles.



Tuoksussa 1st fill -tynnyröinti tuntuu heti selkeänä ja tuoreen tammisena. Trooppinen hedelmäisyys nousee runsaana mukaan. Ananasta ja raa’ahkoa mangoa. Pehmeän täyteläinen vaniljaisuus pyöristää aromimaailmaa. Maltaisuus pysyttelee taustalla kevyenä ja puhdaspiirteisenä.

Maku jatkaa tuoksun linjaa odotusten mukaisena. Tuore puhdas tammi, täyteläinen vanilja ja raikkaan hapahko hedelmäisyys hallitsevat. Sitrusta, makeaa mangoa, aavistus kukkaista saippuaisuutta ja öljyisyyttä. Valkopippurisuus tuo särmää taustalle. Maltaisuus pystyttelee kevyenä taustalla.

Jälkimaku jatkuu suutuntumaltaan öljyisenä ja tasapainoisena. Raikas hedelmäisyys, tuore runsas tammi, vanilja, pehmeä maltaisuus ja nyt esiin nouseva suolaisuus ovat hyvin balanssissa. Kevyt saippuaisuus säilyy mukana loppuun asti.

Tämä osuvan nimen omaava Glen Grant on varsin tyypillinen 1st fill -viski. Puhdas, raikas ja tuoreen tammen sävyttämä. Hieman lisää vivahteikkuutta jäin kuitenkin kaipaamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti