torstai 22. joulukuuta 2022

Balvenie 14 yo The Week of Peat

Balveniella on tislattu vuodesta 2002 lähtien turpeista viskiä vain yhden viikon ajan vuodessa. Nyt tarkastelussa turveviikolla tislattu ja 14 vuotta kypsytetty pullotus.

Balvenie 14 yo The Week of Peat, 48,3%.



Tuoksu on hunajainen, pehmeän turvesavuinen ja raikkaan hedelmäinen. Hiiltynyttä tammea, grillattua lihaa ja bbq-kastiketta. Sitruksisuus tuo sopivasti happamuutta taustalle. Maltaisuus sitoo aromit hyvin yhteen. Nätti ja tasapainoinen!

Maku on pehmeä ja täyteläinen. Tuoksun tavoin runsas hunaja ja makeahko turvesavu hallitsevat. Kahvia, poltettua tammea, paahteista maltaisuutta ja tammea. Vanilja nousee runsaana esiin. Sitruksinen hedelmäisyys tuo raikkautta.

Jälkimaussa turvesavu sekoittuu kermatoffeeseen ja maku jatkuu täyteläisenä. Maltaisuus on pehmeää. Grillatun porsaankyljen rasvaisuutta, vaniljaa, suolaisuutta ja aavistus lääkemäistä katkeruutta. Tasapaino säilyy hyvin loppuun asti.

Maukas ja tasapainoinen Balvenie, johon makea turpeisuus tuo hienon vivahteen peittämättä tislaamon ominaispiirteitä. Erittäin hyvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti