sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

SMWS 68.48 The thatcher's tea break - Blair Athol 2011 9 yo

Pitkästä aikaa ehtii raapaista myös viskiarvion. Lasissa Blair Athol -tislaamon tuotantoa, jota ei liian usein ole kohdalle osunut.

SMWS 68.48 (Blair Athol) The thatcher's tea break, 9 yo, 57,5%. Distilled 15.3.2011. Re-Charred Hogshead, 285 bottles.



Tuoksu tarjoaa tuoretta tammea, vaniljaa ja kosteaa nurmikkoa. Vahva lääkemäisyys nousee taustalta esiin. Tummaa suklaata ja paahtunutta maltaisuutta. Ajan kanssa tuoksu makeutuu ja trooppista hedelmää nousee esiin.

Maku on hyökkäävän voimakas, reippaan tamminen ja runsaan maltainen. Suutuntuma on öljyinen. Kermatoffeeta, yrttejä, lääkemäisyyttä ja ripaus puuhiiltä. Jotain jännän vahamaista vivahdetta pyörii taustalla. 

Jälkimaku kuivahtaa happamampaan suuntaan ja lääkemäisyys voimistuu. Toffee tuo pehmeyttä. Tammi tuntuu hiiltyneenä ja maltaisuus pysyttelee tuhtina taustalla. Viinikumimakeisten hedelmäistä makeutta nousee myös esiin.

Vesilisä tuo odotetusti makeutta ja korostaa viskin hedelmäisiä piirteitä. Kokonaisuus on tasapainoinen ja piirteiltään varsin perinteinen mallasviski. Sokkona olisin arvioinut tämän helposti 5 vuotta iäkkäämmäksi, joten varsin kypsä ysivuotias tässä oli käsillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti