sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Sauna Open Air - Hakametsä, Tampere 8.7.2022



Perjantaina tuli tehtyä täsmäisku Tampereen Sauna Open Airiin ja siellä katselussa muutamat valikoidut bändit. Kunnollista kameraa ei nyt matkassa ollut, mutta puhelimella ja ikivanhalla pokkarilla räpsäisin muutamat kuvat.

Ruotsalaisen Sister Sinin paluu tositoimiin on hieno juttu ja oli kiva nähdä bändi taas lavalla vuosien tauon jälkeen. Jo kello 13.00 alkaneen keikan jälkeen ehdin myös vaihtaa muutaman sanan laulaja Livin kanssa. Hyvä startti päivälle!







Saksan ja koko maailman Metal Queen Doro toimii aina ja tätä hyväntuulisuutta jaksaa katsoa kerta toisensa jälkeen. Hieno tunti Doron & Warlockin musiikin parissa. 







Marko Hietala hälytettiin paikkaamaan brittiveteraanibändi Saxonia, jonka festariesiintyminen tyssäsi yhtyeessä havaittuun koronatartuntaan. Hietalan soolomateriaali on tyylikästä ja erinomaisen laadukasta, mutta sopisi paremmin konserttisaliin kuin festarilavalle. Kappaleista kuultiin mukavasti sekä suomen-, että englanninkielisiä versioita. Valitettavan ajankohtainen Black Sabbath -cover War Pigs jytisi komeasti.




Tobias Sammetin johtama Avantasia kärsi matkalla hävinneistä tavaroista ja teknisistä ongelmista. Aloituksessaan myöhästynyt ja noin 75 minuuttiin typistynyt setti jouduttiin vetämään ilman lavarekvisiittaa vain mustan taustakankaan edessä, mutta musiikki ja laulajat olivat huippua! Sammetin lisäksi lauluvastuuta jakoivat Jorn Lande, Eric Martin, Bob Catley, Ronnie Atkins, Ralf Scheepers, Adrienne Cowan ja Ina Morgan. Tätä täytyy saada pian lisää!








Battle Beast päätti oman iltani mallikkaasti hienojen pyrojen kera. Setissä kuultiin paljon tuoreimman Circus of Doom -albumin kappaleita ja hyvä niin! Battle Beast on uusimmallaan onnistunut tekemään varsin vahvan levykokonaisuuden ja sen kappaleet saavat liveversioina vielä annoksen lisää potkua.




Saunan perjantain viisi katsomaani bändiä täyttivät odotukset, eikä näiden vahvojen esitysten jälkeen tarvitse enää edes harmitella kovasti odottamani Saxonin peruuntumista. Hakametsän jäähallin parkkipaikka toimi festivaalialueena varsin hyvin. Illan pääesiintyjänä olleen Five Finger Death Punchin jätin suosiolla nuorempien huviksi ja suuntasin kotimatkalle jo ennen sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti