keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Glenfarclas 2011 The Family Casks #1225 (SMAD 2021)

Lasiin tänä vuonna Ruotsiin pullotettu Glenfarclas Family Cask.

Glenfarclas 2011 The Family Casks, 59,5%. Bottled 11.2.2021. Sherry Hogshead No. 1225. Bottled for Single Malt Academy of Dalecarlia.Tuoksu on kuivahko, vahvapiirteinen ja nahkaisen sherryinen. Makea hedelmäkarkkisuus nousee kivasti esiin. Pehmeä maltaisuus ja hyvällä tavalla voimakas tammi. Rusinat, luumut, kahvi ja tumma suklaa ovat sherry-Farclasille tutusti esillä. Mentolinen raikkaus pyörii taustalla.

Maku on täyteläinen, tasapainoinen ja erittäin vahva. Sherry hallitsee maukkaana. Antiikkinahkaa, tammea, rosoista maltaisuutta, tummaa suklaata ja lakritsia. Sitrusten kirpeys kielii vain 10 vuoden iästä.

Jälkimaku jatkuu voimakkaana ja herkullisena. Sherry säilyy nätin kuivana ja nahkaisena. Tammi ja sitrusten happamuus voimistuvat. Vahvuus kuivattaa ikeniä. Runsas kahvi nousee esiin. Lakritsin suolaisuutta. Hedelmäkarkkien makeus ja vivahteikkuus tuo viehättävää kontrastia.

Huikean nätti ja järisyttävän vahva Glenfarclas. Kokonaisuus on kaikin puolin toimiva ja tasapainoinen. Onnittelut Ruotsiin loistavasta tynnyrivalinnasta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti