keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Cragganmore 1984 Distillers Edition

Lasiin Cragganmoren ensimmäinen Classic Malts -sarjan Distiller’s Edition, eli vuonna 1984 tislattu ja 1990-luvun lopulla pullotettu yksilö. Viskin kypsytyksessä on käytetty Portviinitynnyreitä.

Cragganmore 1984 Distillers Edition, 40%. Double Matured in Ruby Port Wood. (5cl, late 1990’s)



Tuoksu on pehmeä ja täyteläinen. Port nousee heti kauniisti esiin kypsän hedelmäisenä. Suklaata, kahvia, runsasta maltaisuutta ja paahdettua tammea. Kiva rusinaisuus ja kosteaa sammalta. Nätti!

Maku on pehmeä ja herkullisen makeapiirteinen. Tuoksun tavoin Port on vahvana ja maukkaana esillä. Suutuntuma on öljyinen. Rusinaa, viikunaa ja suklaata. Sopiva viinin happamuus taittaa makeutta. Tammi ja maltaisuus pyörivät kevyinä taustalla.

Jälkimaku jatkuu makean viinimäisenä. Sitrusten happamuus ja raikkaus nousevat mukaan. Tuoretta tammea ja kevyesti maltaisuutta. Hedelmäisyys jatkuu mehukkaana. Suutuntuma jää kevyeksi, mutta makua riittää mukavan pitkään.

Mehukkaan maukas Port-kypsytys tarjoaa monipuolisen ja vivahteikkaan makumaailman. Ainoastaan vahvuutta jäin kaipaamaan. Voi kun pullotusvahvuus olisi ollut edes hieman korkeampi. Nätti ja herkullinen viski joka tapauksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti