tiistai 31. elokuuta 2021

Tislaamovierailu: Tahkon Tislaamo by The Helsinki Distilling Company 28.8.2021


Tahkon tislaamo avautui keskeiselle paikalle Tahkovuoren lomakeskukseen viime vuoden lopulla ja se toimii osana The Helsinki Distilling Companya. Tislaamon tilat sijaitsevat ravintola Hophausin yhteydessä ja tuotteissa keskitytään ensimmäisenä tislaamona Suomessa vain luomutuotantoon.

Tahkon tislaamon tuotteissa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita, kuten marjoja, yrttejä sekä Nilsiän puhdasta pohjavettä. Päätuotteena tislaamolla on tällä hetkellä Tahko Luomu Gin, jota Hophausissa oli ilo päästä maistamaan. Pulloittain tuote on saatavana paikallisesti Nilsiän Alkossa, sekä tilaustuotteena Alkon verkkosivujen kautta.

Tahkon Tislaamo

HDCO:n tuoteperhettä Hophausin hyllyssä

Toki myös viskiä täällä tislataan ja ensimmäinen tynnyrillinen luomuviskiä laitettiin kypsymään 23.2.2021. Kypsytysaika on vähintään kolme vuotta, joten edessä on vielä pitkä odotus, ennen kuin tätä Tahkon omaa viskiä saadaan maisteluun. 

”Viskituotanto on nyt ainakin aluksi vain Single Maltia luomuohrasta, koska luomuruismaltaan saatavuus on hieman heikkoa. Katsotaan jatkossa, miten tuotanto kehittyy”, toteaa HDCO:n Master Blender Kai Kilpinen.



Tislaamolta on mahdollista hankkia kypsytettäväksi myös oma tynnyrillinen luomuviskiä ja valittavissa ovat esimerkiksi kooltaan 40- tai 225-litraiset ex-Sherrytynnyrit. 


Viihtyisästä Hophausista avautuu upea näköala Tahkonlahden yli vastapäisille rinteille, joten sijainti ja puitteet ovat mitä parhaimmat. 


Maisteluun valitsin tislaamon oman tuotannon ginin, sekä HDCO:n rommiviimeistellyn ruisviskin.

Tahko Luomu Gin (40%)oli helposti lähestyttävän pehmeäpiirteinen, eikä liian hyökkäävän yrttinen. Hyvää ja raikasta!

Rommitynnyröinti tuo mukavasti makeutta ja pyöreyttä tähän ruisviskiin, mikä ainakin omaan makuuni tuntui sopivan varsin hyvin. (Helsinki Whiskey, Rye Malt - Rum Cask Finish. 47,5%, Release #19)

Tahkon Tislaamo & Hophaus tarjoavat mielenkiintoisen käyntikohteen laadukkaiden juomien ystäville, joten iso suositus jos matka joskus Tahkolle suuntautuu. Itse jään odottamaan viskin kypsymistä ja yritetään palata asiaan viimeistään, kun valmista luomuviskiä on saatavilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti