perjantai 20. elokuuta 2021

SMWS 10.207 ”Wa-Wa-Woom!” – Bunnahabhain 2008 12 yo

Lasissa turpeista Bunnahabhainia Scotch Malt Whisky Societyn pullottamana. Yleensä turpeisuus ja bourbonkypsytys ovat toimineen Bunnalla hyvin, joten ennakko-odotukset lupailevat hyvää.

                     SMWS 10.207 ”Wa-Wa-Woom!” – Bunnahabhain 2008 12 yo, 56,2%.                         Distilled 7. Feb. 2008. Refill ex-Bourbon Barrel. 220 bottles.



Tuoksua hallitse kauniin puhdaspiiteinen tynnyrikypsytys. Puhdasta tammea, vaniljaa ja puuhiiltä. Turvesavuisuus pyörii tuhtina ympärillä. Sitrusten raikkautta ja kevyt merellinen suolaisuus.

Maku on makeahko, turvesavuinen, vaniljainen ja puuhiilinen. Suutuntuma on öljyinen. Tammi nousee kauniisti esiin puhtaana ja tuoreena. Maltaisuus luo kokonaisuuteen tasapainoisen rungon. Taustalla kypsän makeaa trooppista hedelmää.

Jälkimaku tarjoaa turvesavua, puuhiiltä ja kuivahkoa tuhkaisuutta. Vastapainona näille kuivemmille ja raskaammille piirteille vaniljainen ja hedelmäinen makeus säilyvät raikkaan herkullisina. Suolaisuutta ja mineraalisuutta (merenrantakivikkoa). Maku säilyy täyteläisenä ja jatkuu mukavan pitkään.

Maukas ja puhdaspiirteinen, vahvan turvesavuinen Bunna. Jälleen osoitus siitä, että tällainen perus-bourbontynnyri sopii turpeiselle Bunnalle erittäin hyvin ja on tarjonnut useammin onnistumisia kuin erilaiset sherry- tai viinikypsytykset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti