torstai 12. elokuuta 2021

Glen Avon 25 yo (1980's)

Otetaan testiin vielä yksi Glen Avon. Nyt pullotusikää on mukavat 25 vuotta ja miniatyyri on peräisin 1980-luvulta. +-1960 tislatusta Glenfarclasista lienee kyse, joten lähtökohdat ovat enemmän kuin mielenkiintoiset.

Glen Avon 25 yo, 40%. Avonside Whisky Ltd (Gordon & MacPhail). Miniature, 1980’s



Tuoksu on runsaan aromikas ja miellyttävä. Mehukas sherryisyys, tyylikäs tammi ja kevyt maltaisuus. Nätti marjaisuus ja kypsä hedelmäisyys tulevat kauniisti esiin. Kirsikkaa, herukoita, luumua ja rusinaa. Taustalta kumpuaa maitosuklaan täyteläisyyttä ja kiva yrttimäinen raikkaus. Kaunis ja tasapainoinen!

Maku on täyteläinen ja voimakaspiirteinen. Tuhti sherryisyys, kataja, tammi, rusinat, luumu, kahvi ja lakritsi tuntuvat runsaina. Nahkaa ja pehmeää maltaisuutta. Kiva raa’ahkon marjainen kirpeys ja happamuus. Hieno!

Jälkimaku jatkuu runsaana ja tuhtina nostaen leveän hymyn suupieliin. Maukas sherry, kiva katajainen ja pihkainen vivahde, sekä vahvan kahvin aromikkuus. Makeaa sitrusta, tyylikästä tammea ja sopivasti kuivuutta tuovaa antiikkinahkaa. Makua riittää 40% viskiksi ihailtavan pitkään.

Huikean hieno ja tyylikäs Glen Avon. Vaikka edellisen arvion 15 yo oli maukas, nostaa tämä 25 yo tason aivan uusiin ulottuvuuksiin. Lajissaan upea pullote.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti