torstai 14. toukokuuta 2020

Bowmore 1970 35 yo, Signatory Cask #4687

Iäkästä tuhdin sherryisyyden hallitsemaa Bowmorea Signatorylta.

Bowmore 1970 35 yo, 51,3 %. Distilled 24.9.1970, Bottled 15.6.2006. Sherry Butt #4687.  Signatory Cask Strength Collection, Oval Decanter. 445 bottles.


Tuoksu on tuhdin sherryisyyden kyllästämä. Luumua, rusinaa, tummaa suklaata ja nahkaa. Pehmeän hento turvesavuisuus tuntuu alussa, mutta hiipuu lähes olemattomiin. Tammi jää sherryn dominoidessa täysin taka-alalle. Mustaherukan happamuutta, sherryä, sherryä ja sherryä.

Maku on makea ja erittäin vahvan sherryinen. Kypsät tummat luumut, viikunat ja rusinat hallitsevat. Tumman suklaan katkeruutta ja hieman metallista lääkemäisyyttä. Turvesavuisuus ja tammi jäävät täysin sherryn jalkoihin.

Jälkimaku jatkuu vahvana ja täyteläisenä. Tässä vaiheessa ei enää yllätä se, että sherry dominoi kokonaisuutta todella tuhdilla otteella. Lakritsin suolaisuutta ja Bowmoren tyypillistä herukkaa pyrkii esiin. Tammi tuo nyt kuivempaa ilmettä taustalle.

Iso viski. Sherry hallitsee kokonaisuutta, eikä muille vivahteille jää juurikaan tilaa. Omaan makuuni sherry peittää iäkkäille Bowmoreille tyypillistä vivahteikkuutta aavistuksen liikaa, mutta onhan tämä lajissaan tuhti ja herkullinen esitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti