keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Bowmore 1985 26 yo

Bowmore 1985 26 yo, 52,3%. Ex-Sherry & ex-Bourbon casks. 750 bottles. Bottled 2012.


Tuoksu on hentopiirteinen, muttei kuitenkaan liian kevyt. Kypsää trooppista hedelmää, suklaata, kypsää luumua, toffeeta. Maltillinen sherryisyys, raikas sitruksisuus, hento makea kukkaisuus. Mustaherukanlehteä, tervaa. Kaunis turvesavuisuuus nousee taustalta esiin. Hyvä!

Maku on mukavan vahvapiirteinen ja se suorastaan yllättää voimallisuudellaan. Runsas hedelmäisyys sekä sopivan vahvana tuntuva tammi hallitsevat. Kypsää luumua, aprikoosia. Turvesavuisuus on taustalla, mutta mukavan tuhtina. Herukkaista kirpeyttä, tummaa suklaata. Öljyinen suutuntuma.

Jälkimaku on todella pitkä! Hedelmäisyyden makeus taittuu kirpakaksi (sitrus). Tammi tuntuu tyylikkäänä ja turpeisuus tuo hienon ja vahvan lisänsä kokonaisuuteen. Täyteläisyys säilyy mahtavasti ja maku jatkuu ja jatkuu...

Loistava ylläri. Tämän viskin makuprofiili on rotevampi kuin tämän sarjan edellisissä 1981 ja 1982 vintageissa. Makujen vahvuus ja tasapaino ovat upeat. Sherry- ja Bourbontynnyreiden yhdistelmä on onnistunut aivan esimerkillisesti. Yksi parhaista, tai oikeastaan jopa paras maistamistani 1980-luvun Bowmoreista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti