sunnuntai 2. joulukuuta 2012

BenRiach 1994 18 yo, cask 3585. Peated, Tawny Port Finish. Bottled for Finland

BenRiach 1994 18 yo, 49,6%. Peated, Tawny Port Finish. cask no. 3585, bottled Oct/2012. Specially selected and bottled for Finland. 301 bottles.


Tuoksu on tervaisen turvesavuinen ja kirpakan hedelmäinen. Luumua, tummaa suklaata, sitrusta. Viinimäistä happamuutta nousee taustalta. Punaherukkaa. Hieman kovahko.

Maku on happaman hedelmäinen ja tuhdin turvesavuinen. Savuisuus on hieman tervaista, mutta muuten kuivahkoa. Kirpeää marjaisuutta, tummaa suklaata, toffeeta. Viinimäisyys on yllättävänkin kuivaa ja hapanta.
Pienellä vesilisällä viski makeutuu ja esiin nousee maitokahvia ja makeahkoa marjaisuutta. Turpeisuus korostuu entisestään.

Jälkimaku tarjoilee kuivattuja sekahedelmiä, nuotiosavua ja happamia marjoja (punaherukka). Tanniinisuutta. Ei kovin pitkä ja tietyllä lailla sulkeutunut. Vesilisä pehmentää ja parantaa hieman.

Ihan ok viski, mutta... Kokonaisuus on yllätyksetön ja jopa hieman tylsä. Vastaavia pullotuksia on markkinoilla paljon, eikä tämä yksilö pysty erottumaan massasta. 90€ hintalapulla varustettuna hinta-laatusuhde ei tarjoa aihetta juhlaan.

Vierella maisteltu William K:lle pullotettu versio oli aavistuksen täyteläisempi ja myös tasapainoisempi. Samankaltaisuutta oli toki havaittavissa paljon, mutta William K oli himpun edellä.

Toisena verrokkina lasissa oli viime vuonna Alkolle pullotettu Rioja Finish, jonka tyylikkyyteen ja makuprofiilin herkulliseen monipuolisuuteen eivät nämä turpeiset versiot tällä kerralla yltäneet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti