lauantai 29. joulukuuta 2012

BenRiach 1976 28 yo cask #8081

Pienen joulutauon jälkeen jälleen viskien pariin. Tänään blogini täyttää jo neljä vuotta, joten otetaan synttäritunnelmissa tarkasteluun eräs varsin mainio BenRiach.

BenRiach 1976 28 yo, 58,7%, bottled Sept/05. Peated, Hogshead No. #8081. 189 bottles.


Tuoksu on voimakas. Trooppista hedelmää, tammea, kevyehkö turvesavuisuus. Aprikoosi, kookos, kirpakka sitrus, herukka. Kevyemmät hedelmäiset - ja raskaammat savuiset aromit ovat hienosti tasapainossa.

Maku on täyteläinen hedelmien ilotulitus. Aprikoosia, mangoa, ananasta, litsiä, makeaa sitrusta. Kevyt turvesavuisuus tuo mukavan vivahteen. Kookosta, pähkinää. Tammi tuntuu taustalla sopivan vahvana. Suutuntuma on öljyinen. Voimakas, mutta tyylikäs. Pieni vesilisä pehmentää ja avaa makua entisestään.

Jälkimaku on todella pitkä! Hedelmäisyys on nyt enemmän sitruksista (appelsiini, greippi). Myös mustaherukkaa nousee esiin. Turvesavuisuus tuntuu, mutta se ei nouse missään vaiheessa liian hallitsevaksi. Tammi tuo oman "iäkkään" vivahteensa. Ja vielä kerran, maku säilyy vahvana todella pitkään!

Hienon tasapainoinen ja vahvan makuprofiilin omaava BenRiach. Turpeisuus on tyylikkäänä taustalla, eikä missään vaiheessa vie tilaa runsaalta hedelmäisyydeltä. Ja se jälkimaku!
Upea viski, jossa on samaa hohdokkuutta kuin tässä "Whisky Fair-kaksikossa".








2 kommenttia:

  1. Synttärionnittelut blogille! Tämän pariin eksyy jatkuvasti kun etsii tietoa maistamattomista viskeistä, mm. eilen Heathrowlla tarjolla olleesta Bowmore Springtidesta. Jäi hyllyyn 130£:n hintalapun kanssa. Mielestäni ok-hinta olisi sen sijaan ollut Glenfarclas 30yo, 105£, mutta sekin jäi ostamatta kun ei ole päässyt maistamaan ja kun punta on kuitenkin aika koholla nyt.

    VastaaPoista
  2. Kiitos onnitteluista! Springtiden hinta on kyllä kova, mutta valitettavasti nykyään tämä tuotteiden hinnoittelu on mitä on... Viskinä se on kuitenkin mielestäni hyvä Bowmore. Glenfarclas on sitä vastoin onnistunut vielä säilyttämään maltillisen hinnoittelun tuotteissaan, siitä iso plussa heille!

    VastaaPoista