torstai 13. joulukuuta 2012

Glen Garioch 1968 29 yo cask #614

Glen Garioch ei kuulu kevyellä nykylinjallaan suurimpiin suosikkeihini, mutta vanhemmista pullotteista on löytynyt todellisia helmiä. Tässä yksi.

Glen Garioch 1968 29 yo, 54,4%. Cask No. 614. Distilled 27.4.1968. Cask type: Hogshead.


Tämän väriltään erittäin tumman viskin tuoksu on syvä ja huikean täyteläsen sherryinen. Sieraimiin tulviva tuoksu on vahva kuin veturi, mutta silti helposti hallittava ja jopa seesteinen. Kypsiä luumuja, rusinaa, suklaata, "vanhaa" tammea, kypsiä kirsikoita. Taustalla antiikkinahkaa, sekä kevyt turpeisuus. Pieni kirpakka sitruksen puraisu. Wow!

Maku on voimakas, runsas ja täyteläinen. Sherryisyys on todella tuhtia ja "lihaisaa". Tammi tuo sopivasti vivahdetta ja kuivuutta. Tummaa suklaata, kahvia, vahvoja punaisia hedelmiä, hapahkoa marjaisuutta. Suutuntuman öljyisyys on raskasta, tuoden mieleen hieman palaneen moottoriöljyn. Turpeisuutta, sopivasti kirpeyttä.

Jälkimaussa Sherry ja tammi kulkevat hienosti toisiinsa sulautuneina. Maku säilyy vahvana (siis todella vahvana!) pitkään. Sherryinen hedelmäisyys on tuhtia ja sopivasti viinimäisen hapanta. Lakritsia, turvetta, sekä sammalta tms. maanläheisyyttä.

Huikea makupaletti, joka on raskas ja täyteläinen. Upean paksu sherryisyys ja hienosti tasapainossa oleva kokonaisuus. Makua on niin että riittää. Klassikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti