lauantai 3. marraskuuta 2012

BenRiach 34 yo 1977, Rioja Finish. Cask #2588

Alkolle pullotettu vuoden 1993 Rioja Finish oli varsin tasapainoinen ja maukas tuote. Nyt testissä vastaava tynnyriviimeistely, mutta huomattavasti iäkkäämpänä versiona.

BenRiach 34yo 1977/2012, 44.1%, Rioja Finish, Rioja Barrel no. 2588, 280 Bts.


Tuoksu on tuoreen hedelmäinen, raikas, täyteläinen, sopivasti viininen ja kevyen tamminen. Hieman suolaisuuta, sammalta. Todella paljon samankaltainen kuin Alkon nuorempi versio.

Maku on maukas ja runsaan hedelmäinen. Suutuntuma tuntuu melko ohuelle. Viinikypsytys tuo kivan happamuuden, mutta myös samalla makeutta. Tammi tuntuu sopivana, eikä se nouse missään vaiheessa liian hallitsevaksi. Silkkisen pehmeä "body".

Jälkimaku on kirpeän hedelmäinen (sitrus), hapokkaan viinimäinen ja kuivan tamminen. Edelleen tyylikäs, mutta hieman maku tuntuu jäävän ohueksi.

Hienostuneempi, tyylikkäämpi ja siten hieman parempi kuin 1993-versio. Täyteläisyyttä olisi voinut olla enemmän, mutta hyvä iäkäs Benriach tämä silti on. Aivan huipulle on kuitenkin vielä pitkä matka, sillä esim. vuoden 1976 parhaisiin tynnyreihin verrattuna tasoeroa jää kuitenkin melko paljon. Pullon hinta, n. £250 on vahvasti yläkanttiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti