sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Bowmore 12 yo Enigma

Arvioitavana Bowmoren "travel retail"-valikoimasta löytyvä tuote.


Bowmore Enigma poikkeaa tislaamon 12-vuotiaasta standardipullotteesta kypytykseen käytettyjen tynnyreiden osalta merkittävästi. Perusversiossa valtaosa käytetyistä tynnyreistä on ex-Bourbonia ja seassa pieni osa ex-Sherryä, kun taas Enigmassa osat ovat päinvastoin, eli Sherry on hallitseva.


Bowmore 12 yo Enigma, 40%. (+-2009)

Tuoksu on pehmeähkö, kypsän hedelmäinen ja nuotiosavuinen. Luumua, tummaa suklaata, tupakkaa, hieman sitruksista kirpeyttä. Runsaasti sherykypsytettyä viskiä sisältäväksi tuotteeksi melko kevyt.

Maku on pehmeä ja maukas. Makeaa tervaisuutta, kuivahkoa sherryä. Turvesavuisuus tuntuu kevyempänä kuin perusvalikoiman 12-vuotiaassa. Taustalla suolaisuutta (lakritsi), raikasta yrttisyyttä sekä makean kukkainen vivahde.

Jälkimaku latistuu hieman ohueksi ja on melko lyhyt. Kypsä hedelmäisyys, terva, suklaa ja kevyehkö turpeisuus. Sitrusten kirpeyttä, viinimäistä happamuutta.

Ihan kiva perustuote tämäkin. Makeampi ja ehkä hieman tasapainoisempi kuin perusvalikoiman 12 yo, mutta taas toisaalta kokonaisuutena hieman tylsähkö. Täyteläisyyttä ja jotain vivahteikkuutta kaipaisin lisää. Hintaluokassaan kuitenkin varsin kelpo tuote.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti