tiistai 20. maaliskuuta 2012

Single Islay Malt 5 yo, Stanley P. Morrison Ltd.

Tarkastelussa aikoinaan Italian markkinoille nuorena pullotettu Islay-viski, jonka tislaamo, (vaikkei sitä suoraan etiketissä kerrotakaan), on varsin helposti pullottajatietojen perusteella pääteltävissä Bowmoreksi.

Single Islay Malt 5 yo, 40%. Stanley P. Morrison Ltd. Bonfanti & C. Import, Milano. (Ilmeisesti 1970-luvun tuotantoa)

Tuoksu on kevyt, pehmeän turpeinen ja makean hedelmäinen. Viljaa, makeaa kukkaisuutta (laventelisaippua). Taustalla kevyesti suolaisuutta (lakritsi). Tislaamosta ei voi erehtyä, sillä niin tunnistettavat Bowmoren ainekset tässä on.

Viski on todella kevyt, mutta maukas. Hyvin hento turpeisuus, makea trooppinen hedelmäisyys sekä kukkainen vivahteikkuus nousevat tislaamolleen varsin tyypillisinä esiin. Viskin runko on ohut, joka puhtaassa ja keveässä viljaisuudessaan omaa jopa blendimäisiä piirteitä.

Jälkimaku jatkuu kevyenä, mutta on ikäisekseen pitkähkö. Sitruksista raikkautta, turvesavua sekä hedelmää. Pehmeä ja maukas loppu.

Ikäisekseen varsin "kypsä" viski, joka tarjoaa varsin helpon ja pehmeän, mutta samalla maukkaan kokonaisuuden. Aikoinana arvatenkin todella edulliseen hintaan myyty viski on tarjonnut kyllä rahalle hyvän vastineen. Nykyään mukava pala viskihistoriaa, jonka ääressä on mukava fiilistellä menneitä aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti