sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

"The Managers' Choice": Mortlach

Syyskuussa 2010 maisteltiin pienellä porukalla 9 kpl Diageon "The Managers' Choice" Single Cask pullotteita. (Arviot osa 1, osa 2 ja
osa 3). Nyt, maaliskuun alussa 2012 oli aika ottaa "uusinta" viiden ennen maistamattoman version voimin. Tällä kerralla vuoronsa saivat Mortlach, Glen Elgin, Knockando, Strathmill ja Glendullan.

Ensimmäisenä tutkinnan alla lasissa oli melko "epätyypillinen" Mortlach. Mortlach on totuttu yleensä yhdistämään sherrykypsytykseen, mutta nyt saatiin tarkastella viskiä, joka oli kypsynyt ex-Bourbontynnyrissä.

Mortlach, cask 6802, Bourbon American Oak. 57,1%. Filled 26.5.1997, bottled 16.2.2009. 240 bottles.

Makea ja pehmeä tuoksu on päärynäinen, raikas ja kevyt. Puhdasta maltaisuutta, vaniljaa.

Maussa hallitsevat makean päärynän aromit. Vaniljaa, päärynäkermajäätelöä. Makea ja maukas.

Jälkimaku jatkuu yllättävän makeana. Päärynä, hento kuiva turpeisuus, vaniljajäätelö.

Maukas ja huomattavan makea, runsaan päärynäinen viski. Öljyinen ja miellyttävä suutuntuma. Todella erilainen kuin yksikään aiemmin maistamani Mortlach. Kiva kuriositeetti, mutta ehkä sherrykypsytys on kuitenkin se, mitä tältä tislaamolta kaipaa ja odottaa jatkossa saavansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti