keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Helloween & Stratovarius, Pakkahuone Tampere 14.12.2010


Varsin kylmänä joulukuisena tiistai-iltana oli Tampereen Pakkahuoneella mukavaa lämmikettä tarjolla. Tiedossa tupla-annos perinteistä "powermetallia" malliin Helloween ja Stratovarius. Kyseessä on siis Helloweenin the 7th Sinners maailmankiertue, jolla kotimainen Stratovarius täydentää paketin koko kiertueen ajan.

Ennen näitä yhtyeitä lavalle pääsi kuitenkin ruotsalainen Avatar, jonka goottihenkistä "örinää" kyllä kuunteli, muttea eipä tuo puolen tunnin setti suuria tunteita herättänyt.

Stratovariukselle olikin sitten jo varattu tunti soittoaikaa ja sen bändi käyttikin tehokkaasti hyväkseen. Biisilista oli valittu todella hyvin, eikä suvantokohdille ollut tilaa. Phoenix oli loistava avaus ja setin aikana hyvät kappaleet imaisivat mukaansa. Eagleheart, Hunting High And Low, Black Diamond.. Olisikin toivonut, että bändillä olisi ollut isompi osa lavasta-, sekä monipuolisemmat valot käytettävissään. Bändi oli hyvässä vedossa.


Phoenix
Legions
Darkest Hours
The Kiss of Judas
Against the Wind
Eagleheart
Distant Skies
Speed of Light
Paradise
Hunting High and Low
Black Diamond


Pienen tauon jälkeen tunnelma sähköistyi kaiuttimista pauhanneen AC/DC:n For Those About To Rockin myötä, lavan taustavalojen leimahdellessa "tykinlaukausten" tahdissa. Tämän jälkeen hauskan intron saattelemana Helloween lavalle ja Are You Metal? aloitti setin. Illan biisilista oli kasattu varsin 1980-lukupainoitteiseksi, mikä oli ehkä hienoinen yllätys, mutta ei lainkaan huono sellainen. Eagle Fly Free, March Of Time, Future World... Nostalgista. Sykähdyttävä oli myös lähes vartin pituinen "The Keeper's Medley". Lavasteet ja valot olivat näyttävät, mm. lavan taustalla pyörinyt uuden levyt kansikuvan suuri "sirkkeli", sekä hauska valtavan kokoinen kurpitsa, joka "kasvoi" saliin viimeisen kappaleen aikana.

Kokonaisuutena keikkaa olisi voinut hivenen tiivistää, sillä nyt aikaa kulutettiin reilusti erilaisilla sooloilla sekä pitkillä yleisön huudatuksilla. Ainakin omalla kohdallani nämä suvantovaiheet pääsivät hieman latistamaan tunnelmaa. Setti olisi ollut varmasti parempi, jos sitä olisi tiivistetty näiltä osin vaikka 20 minuuttia lyhyemmäksi.

Aivan onnistunut ilta kuitenkin ja hymyssä suin ajeltiinkin 13v. juniorin kanssa kotia kohti. Pakkahuonetta täytyykin kiittää, että tässä konsertissa oli myös ikärajaton osa, joten suosikkibändien tarjoama keikkaelämys, uusi kiertuepaita, sekä yhteiskuva basisti Markus Grosskopf'in kanssa oli mahdollinen myös nuorelle fanille.


Are You Metal?
Eagle Fly Free
March of Time
Guitar Solo
Where the Sinners Go
Steel Tormentor
Drum Solo
I'm Alive
You Stupid Mankind
Forever And One (Neverland)
A Handful of Pain
Keeper of the Seven Keys / King For A Thousand Years / Halloween
I Want Out
----
Ride the Sky
Future World
----
Dr. Stein



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti