keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Blogi 2 vuotta & Morrison's Bowmore 21 yo

Aika rientää ja tänään tämäkin blogi saavutti jo kahden vuoden iän. Lukijamäärätkin ovat tasaisesti olleet kasvussa ja viimeisen vuoden aikana kirjatut noin 30 000 käyntiä on hieno luku! Kiitos siitä teille, jotka olette jaksaneet käydä juttuja lukemassa.
Yksittäisistä aiheista eniten "osumia" keräsi syyskuun kuudes päivä julkaistu vanhan Oddbins-viskihinnaston esitellyt "Historian havinaa". Myös suosittu Serge Valentinin ylläpitämä Whiskyfun-sivusto noteerasi tuolloin tämän mielenkiintoisen löydön.

Mutta pidemmittä puheitta jatketaan tästä taas eteenpäin ja katsotaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Pysykää mukana!

Ja merkkipäivän kunniaksi jotain juhlaan sopivaa, eli Bowmorea hieman totutusta poikkevassa muodossa:

Morrison's Bowmore 21 yo, 43%, blended.

It is a limited edition, special blend of only 6000 bottles. It commemorates 500 years since the first recorded distillation of Scotch Whisky and the 25th anniversary of the international wine and spirit competition.

Tässä sekoitteessa mallasviskin osuus on noin 50%, josta suurin osa luonnollisestikin Bowmorea. Viski on julkaistu käsittääkseni vuonna 1994.

Tuoksu on erittäin pehmeä ja runsaan hedelmäinen. Kypsiä hedelmiä, (kuivattu luumu), hentoa turpeisuutta. Maitokahvia, fariinisokeria. Taustalla kuivahko, puhdas viljaisuus.

Maku on makeahkon hedelmäinen, todella pehmeä ja helposti juotava. Kevyen sherryinen "runko", mukavaa mausteisuutta, poltettua sokeria. Hento & puhdas viljaisuus tuo keveyttä.

Jälkimaku kuivahtaa varsin kevyeksi, mutta maku säilyy hienostuneen tyylikkäänä. Sherryisyys tuntuu selkeänä loppuun saakka.

Mielenkiintoisen makuprofiilin omaava blendi, joka on selvästi kevyempi kuin Bowmoren samanikäiset Single Maltit. Silti kokonaisuus kantaa hyvin ja tämä viski onkin omiaan hitaaseen nautiskeluun. Tyylikäs ja maukas viski jossa "blendimäisyys" on läsnä, mutta varsin onnistuneella tavalla.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut ja kiitokset maukkaista jutuista. Toivottavasti jaksat edelleen pitää näppäimistön kuumana. Taidanpa nostaa lasillisen Bowmorea. Sláinte!

    VastaaPoista
  2. Niin se aika vierähtää! Onnea kaksivuotiaalle näin päivän jälkikäteen!

    VastaaPoista